Botosanean distins cu Premiul Guvernatorului General al Canadei si noua Medalie de argint a M.S. Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei

Botosanean distins cu Premiul Guvernatorului General al Canadei si noua Medalie de argint a M.S. Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei
Premiul Guvernatorului General al Canadei pentru benevolat a fost creat in anul 1995 pentru acei eroi anonimi - cum sunt numiti acestia in Canada-, si care isi pun munca, eforturile, energia, priceperea, cunostintele, competentele si  timpul, in serviciul patriei si comunitatii lor, la nivel national si international,  pentru a-i ajuta pe altii.

In luna martie 2016, Guvernatorul  General al Canadei, Excelenta Sa D-l David Lloyd Johnston, a conferit acest Premiu profesorului Vania Atudorei.

Incepind insa din primavara anului 2016, la acest Premiu se adauga si Medalia de argint a Suveranului pentru benevolat,  a Maiestatii Sale Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei, care pe 21 aprilie 2016, va implini 90 de ani.

Aceasta medalie este o noua distinctie onorifica oficiala a Coroanei Regale, are un diametru de 36 de mm, si este realizata de Monetaria Regala din capitala Canadei. Pe aversul medaliei este portretul contemporan al Reginei iar pe revers o inima inconjurata de 5 frunze de artar si  coroana regala cu 3 frunze de artar, emblema Canadei, pentru a sublinia inimile mari si generoase ale celor distinsi cu aceasta medalie. Panglica acestei medalii este rosie si are la mijloc 5 benzi aurii si 4 benzi albastre.  



Profesorul Vania Atudorei este primul canadian de origine romana caruia i se confera aceasta noua medalie a Canadei pentru colaborarile, schimburile si initiativele sale nationale si internationale, infratiri de scoli si orase, cursuri, schimburi culturale, pedagogice si stiintifice pe 4 continente, conferinte, emisiuni, articole, expozitii etc. De asemenea, el este membru al Rotary Club Botosani.

Cu colaborarea Guvernului Canadei, prof. Vania Atudorei va organiza la Botosani, pe 1 iulie 2017, de ziua nationala a Canadei, Expozitia "Canada - Romania - 150 de ani de prietenie" - deoarece in 2017 Canada va sarbatori 150 de existenta ca stat federal, iar in 2019 se vor implini 100 de ani de relatii diplomatice dintre Canada si Romania.

In anul 2012 profesorul Vania Atudorei a fost decorat cu Medalia Jubileului de Diamant a M.S. Regina Elisabeta a II-a cu ocazia sarbatoririi a 60 de ani de tron, iar in 2014 Guvernul Frantei l-a decorat pe profesorul Vania Atudorei cu cea mai veche medalie civila din lume creata de Imparatul Napoleon Bonaparte in anul 1808, Cavaler al Ordinului "Palmes Académiques".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
476

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...