Partenera lui Remus Cernea este satisfăcută: Academicianul Leon Dănăilă a fost sancționat!

Partenera lui Remus Cernea este satisfăcută: Academicianul Leon Dănăilă a fost sancționat!

Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, a fost sanctionat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii pentru afirmatiile discriminatorii la adresa femeilor, intr-un interviu de acum un an. Atunci, renumitul neurochirurg a spus ca "femeile nu sunt bune de chirurgi", intr-un interviu pentru Adevarul.

"In marea chirurgie, nu. Pentru oftalmologie, ORL, pentru asta, da. Dar ca chirurgi adevarati... N-au talent. Se spune ca un mare chirurg trebuie sa aiba inima de leu, ochi de vultur si maini de femeie. Dar femeilor le lipseste ceva. Eu facand si psihologie, mi-am dat seama ca femeile, in general, au treaba acasa, se ocupa cu alte lucruri, de familie. Gandul le este in alta parte.

Eu cand am operatii noaptea, repet chiar daca am facut operatia aia de 100 de ori: tai asa, fac asa, ma duc asa. Dar doamnele au alte preocupari. Intr-adevar, si alea sunt foarte importante. Dar, daca aveti de operat, barbatii sunt mai buni, sa stiti", spunea Leon Danaila, in luna aprilie 2016.

Intr-un comunicat de presa, activistul civic Ioana Staniloiu, partenera lui Remus Cernea, sustine ca Danaila a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu un avertisment.

"Ca urmare a petitiei nr. 6985/18.11.2016 pe care am depus-o la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii prin care am reclamat caracterul discriminatoriu la adresa femeilor al unor afirmatii facute de domnul Leon Danaila, la acea vreme candidat PNL pentru alegerile parlamentare, actualmente senator, domnia sa a fost sanctionat prin Hotararea nr. 200/22.03.2017 care mi-a fost comunicata prin posta in cursul zilei de ieri (marti - n.red.).

Colegiul Director al CNCD a confirmat ca declaratiile domnului Danaila reprezinta discriminare conform art. 2 alin. 1 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000, astfel ca il obliga pe acesta sa publice in presa nationala un rezumat al Hotararii, ii recomanda sa nu mai promoveze in viitor afirmatii cu caracter discriminatoriu si ii aplica sanctiunea de avertisment", se arata in comunicat.

Ioana Staniloiu a precizat, in petitia inaintata catre CNCD, ca "discursul domniei sale va afecta in mod negativ carierea multor femei care doresc sa activeze in domeniul neurochirurgiei. De asemenea, prin prestigiul pe care il are poate influenta in mod negativ accesul la anumite locuri de munca pentru femeile chirurg. Astfel de afirmatii sunt generatoare de stereotipuri de perceptie care pot afecta mediul profesional al medicilor chirurgi, cu consecinte atat asupra evolutiei profesionale a acestora, cat si cu posibil impact asupra pacientilor".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...