Budăi: „Datorie cât jumătate din PIB! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital!”

Budăi: „Datorie cât jumătate din PIB! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital!”

Comunicat:

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marius Constantin Budăi, atrage atenția guvernanților că nivelul datoriei publice bate record după record, de aproape jumătate din PIB al României, cu implicații pentru mai multe generații!

“Partidul Social Democrat a preluat datoria publică la 37% din PIB și a lăsat-o la 35%, când a plecat de la guvernare. Cu toate astea, aduceți-vă aminte câte critici primeam zilnic din partea Opoziției, dar mai ales din partea actualului prim-ministru, că PSD se împrumută atât de mult, că din cauza noastră vor plăti copiii și nepoții noștri! Ei bine, PNL a dus datoria publică la, atenție, 48% din PIB! Îi mai auziți pe liberali zicând ceva acum, când au îndatorat țara record?!”, precizează vicepreședintele Marius Constantin Budăi.

Mai mult, atrage atenția liderul social-democrat, împrumuturile au loc în condițiile în care alocațiile, salariile și pensiile au fost înghețate, iar investițiile mari lipsesc cu desăvârșire.

„Guvernare pe datorie! Atât poate noul CDR (PNL-USRPLUS-UDMR)! Fantasticul premier dezertor, Vasilică Cîțu, ne îndatorează copiii și nepoții, amanetând viitorul economic al țării noastre. Acei copii și nepoți, Cîțule, pentru care ai refuzat să găsești soluții să le dublezi alocațiile! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital și fără vreo investiție notabilă pentru pandemie!”, concluzionează deputatul Marius Constantin Budăi.

(Comunicat emis de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, Organizaţia judeţeană Botoşani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De la 1 august, începe imunizarea tinerilor cu vârste între 12 şi 17 ani cu vaccinul Spikevax

astăzi, 11:49
200

De pe 1 august platforma de programare pentru imunizarea împotriva COVID-19 va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, cu serul prod...

Comunicat ALDE Botoșani: Furtună de incompetență peste sectorul feroviar, protejată de Ministerul Transporturilor

astăzi, 08:29
113

Furtunile din ultimele zile, care au afectat rețeaua feroviară, au generat pagube mult mai mici decât furtuna de incompetență care a pus la pământ transportul feroviar în ultima...

Concurs al salvatorilor organizat de ISU

Vineri, 30 Iulie 2021
186

Pompierii sunt oameni puternici, curajoși și dedicați unei cauze nobile: salvarea vieții. Pentru a se pune în slujba vieții muncesc mult să-și mențină condiția fizică la un nivel ridi...