Ești pe listă? Pensionarii care vor rămâne cu bani mai puţini, după recalculare

O serie de români vor rămâne cu bani mai puţini la pensie, după recalculare. Peste această diminuare, va mai interveni şi un impozit de 15%. Cine sunt aceşti oameni?

Ești pe listă? Pensionarii care vor rămâne cu bani mai puţini, după recalculare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că se referă la românii cu pensii speciale.


Cum vor fi adaptate pensiile speciale?

Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat ce se va întâmpla cu pensiile speciale ale magistraților, procurorilor şi judecătorilor. „E momentul să tragem adânc aer în piept, să ne gândim și la popor și prin ce situație trece poporul”, a spus acesta.

În conformitate cu amendamentele depuse pentru modificarea pensiilor speciale, reducerea acestora va urma două direcții: recalcularea, în sensul că nicio pensie nu va depăși salariul în activitate, dar și impozitarea cu 15% a sumelor care depășesc 4.000 de lei.

”Primul aspect care aspect vine din recalculare, astfel încât nicio pensie să nu depășească salariul. Iar, tot în acest caz va fi aplicată și impozitarea cu 15% a sumei necontributive, care trece de valoarea de salariul mediu net pe economie, adica 4.000 de lei. Ce depășește 4.000 de lei va fi impozitat cu 15%. Așa cum ce depășește 2.000 de lei se impozitează cu 10%, iar sub 2.000 de lei nu se impozitează”, a explicat Marius Budăi.

 

Cu pensiile „normale” ce se întâmplă?

Ministrul Muncii a fost, însă, cât se poate de ferm atunci când a vorbit despre pensiile din sitemul public.

”Până la sfârșitul acestui an vom avea în aplicare Legea sistemului public de pensii, cu tot cu recalculare și cu indexare. Și,. atenție, indexarea nu exclude recalcularea, sau invers”, a declarat Marius Budăi la RTV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
133

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
56

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
71

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...