Soţi trimişi în judecată după ce au profitat de o copilă de vârsta fiicei lor

Au profitat de ascendentul moral pe care îl aveau asupra unei copile de numai 13 ani şi au atras-o în jocurile lor sexuale. Pentru asta, doi soţi dintr-o comună botoşăneană vor da socoteală în faţa justiţiei.

Soţi trimişi în judecată după ce au profitat de o copilă de vârsta fiicei lor

Finalului anului trecut a adus pe rolul Judecătoriei Darabani un dosar care a atras atenţia: doi inculpaţi, soţ şi soţie, din comuna Păltiniş, fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Cum s-a întâmplat asta? Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cei care au instrumentat cazul, spun că la mijlocul lunii decembrie a fost întocmit rechizitoriul prin care Ionuţ şi Cătălina A. au calitatea de inculpaţi, fiind trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de "act sexual cu un minor", cu două fapte.

"Faptele constau în aceea că în iulie 2015, într-o seară, inculpaţii au întreţinut, fără exercitare de violenţe fizice sau presiuni psihice – la domiciliul propriu, acte sexuale, cu persoana vătămată, la acel moment în vârstă de 13 ani, având cunoştinţă la data comiterii actelor sexuale de vârsta acesteia", spune procurorul Ionel Toma, purtătorul de cuvânt al Parchetului sucevean. Potrivit magistratului, cei doi, soţ şi soţie, sunt vecini cu fetiţa respectivă şi au câştigat încrederea acesteia şi prin faptul că fiica lor este colegă cu persoana vătămată.

Altfel spus, cum cele două pubere (adolescente) sunt colege de şcoală şi prietene, se vizitau reciproc, astfel că minora de 13 ani a devenit cunoscută părinţilor prietenei ei. De aici până la întreţinerea de relaţii sexuale cu o fetiţă de vârsta propriei lor copile e însă cale lungă, iar judecătorii sunt cei care vor decide care este pedeapsa care li se cuvine celor doi. Mai trebuie menţionat că inculpaţii nu au antecedente penale.

 

Spune-ne opinia ta