Răzbunare plătită greu de un adolescent care şi-a apărat sora

Între copii apar des certuri, conflicte verbale, chiar agresiuni. Dar un astfel de conflict a degenerat într-o asemenea măsură încât o tânără a rămas cu grave vătămări, ireversibile, iar agresorul ei tocmai a fost condamnat.

Răzbunare plătită greu de un adolescent care şi-a apărat sora

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Un adolescent din Santa Mare a fost condamnat de o instanţă a Judecătoriei Botoşani pentru vătămare corporală, după ce în urmă cu trei ani a lovit-o cu pietre pe o fată din sat cu care sora lui se certa constant.

Mai exact, dorind să-şi apere sora, băiatul s-a apucat să dea cu pietre în "adversara" ei, una dintre piere lovind-o însă în ochi, cauzând vătămarea permanentă a ochiului. Fata a stat în spital mai bine de 130 de zile, însă ochiul nu s-a mai vindecat, medicii declarându-se neputincioşi în faţa unei astfel de răniri.

Avea 14 ani la momentul respectiv, ca atare a fost judecat ca minor, iar judecătorul a dispus ca băiatul, Cătălin P., să fie supus măsurii educative a supravegherii timp de şase luni. De asemenea, trebuie să urmeze un curs de formare profesională, să fie consiliat de către specialiştii Serviciului de Probaţiune Botoşani, dar să şi plătească pagube pentru fapta comisă. Mai exact, tinerei pe care a orbit-o trebuie să-i plătească, în solidar cu părinţii săi, daune materiale de peste 1.500 de lei şi daune morale de 50.000 de lei.

La acestea se adaugă valoarea spitalizării victimei la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.dr. N.Oblu” din Iaşi- 4660 de lei şi 1086 de lei reprezentând contravaloarea transportului şi a asistenţei medicale acordată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Spune-ne opinia ta