Poliţistă locală condamnată definitiv pentru infracţiuni de corupţie!

Pedeapsa dispusă de judecătorii de la Tribunalul Botoşani în cazul poliţistei locale judecată pentru trafic de influenţă şi înşelăciune a fost menţinută de Curtea de Apel Suceava, care a judecat apelul declarat.

Poliţistă locală condamnată definitiv pentru infracţiuni de corupţie!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Drept urmare, Laura P. a rămas cu o pedeapsă contopită de trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere timp de şase ani şi va presta 1230 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Botoşani sau la Muzeul Judeţean Botoşani.

De asemenea, femeia va achita prejudiciile cauzate victimelor sale: unei părţi 2.020 lei şi 150 euro, unei alte părţi- sumele de 800 euro şi 1590 lei. În plus, a fost dispusă confiscarea specială de la inculpată a sumelor de bani ce au făcut obiectul infracţiunilor de trafic de influenţă, respectiv 1500 euro şi 300 euro.

Laura P. a fost reţinută la începutul lunii octombrie a anului trecut, în urma unui denunţ al unui botoşănean care în septembrie s-a prezentat la Serviciul Judeţean Anticorupţie şi a reclamat că în perioada iulie-august 2016 femeia i-ar fi cerut 1.500 de euro pentru a interveni la o persoană cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Locale pentru a-l angaja ca poliţist local.

Anchetatorii au documentat activitatea femeii, inclusiv cu interceptări, astfel că, pusă în faţa probelor, femeia nu a mai putut nega. Potrivit anchetatorilor, "în cursul anului 2016, inculpata a pretins şi primit diverse sume de bani de la două persoane faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici pe care a promis că-i va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, cu scopul de a facilita angajarea sau obţinerea unor diplome şi atestate de către denunţători. De asemenea, începând cu anul 2013, inculpata a indus în eroare un număr de patru persoane, angajându-se că le va ajuta să întreprindă diferite demersuri, fără ca, în realitate, să facă acest lucru, însă a primit sume de bani de la aceste persoane, sub diverse pretexte, sume pe care şi le-a însuşit, pricinuindu-le, astfel, pagube însemnate".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
261

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
285

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1141

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...