Se întâmplă în Botoşani: membrii unei familii sunt arestaţi la domiciliu, cu interdicţia de a comunica între ei!

Situaţie absurdă creată de o instanţă într-un dosar de trafic de droguri: trei dintre suspecţi, ce locuiesc în aceeaşi casă, nu au voie să comunice unul cu altul!

Se întâmplă în Botoşani: membrii unei familii sunt arestaţi la domiciliu, cu interdicţia de a comunica între ei!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Aceasta a fost decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava care au judecat contestaţiile depuse de doi soţi din Dorohoi care săptămâna trecută au fost arestaţi preventiv, iar fiica lor a fost plasată în arest la domiciliu după ce au organizat o adevărată reţea de distribuţie de etnobotanice în rândul adolescenţilor şi a tinerilor din municipiul Dorohoi.

Cei doi soţi au contestat măsura arestului preventiv, iar la rejudecare, judecătorii suceveni au decis că cei doi vor fi plasaţi tot în arest la domiciliu. Mai mult, în condiţiile în care "Mediaş", "Baba" şi "Gogonica" locuiesc în aceeaşi casă, nu au voie să comunice între ei (!) şi cu ceilalţi suspecţi din dosar.

"În baza art. 221 alin. (4) şi (11) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurilor sau obligaţiilor ce le revin sau există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestării preventive", arată judecătorii suceveni în decizia lor.

Cei trei, ajutaţi de alţi zece suspecţi în dosar, au pus pe picioare o reţea prin care procurau şi apoi distribuiau tinerilor din Dorohoi şi din localităţile limitrofe pliculeţe cu substanţe cu efect psihoactiv, la 10 lei per plic. Anchetatorii DIICOT au documentat până acum o activitate infracţională întinsă pe mai bine de jumătate de an, cu rulaj financiar important.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...