Judecătorii Tribunalului Botoşani au dispus arestarea preventivă a membrilor grupării de traficanţi de droguri şi etnobotanice reţinuţi de DIICOT

Judecătorii Tribunalului Botoşani au admis, marţi, cererile de arestare preventivă formulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi au dispus trimiterea după gratii a celor 8 bărbaţi şi 4 femei. 

Judecătorii Tribunalului Botoşani au dispus arestarea preventivă a membrilor grupării de traficanţi de droguri şi etnobotanice reţinuţi de DIICOT

În cazul celei de-a cincea femei, Silvia R., instanţa a respins arestarea preventivă şi a dispus arestarea la domiciliu şi interdicţia de a comunica cu ceilalţi inculpaţi, cu excepţia soţului ei arestat în cauză. 

Membrii grupării de trafic de droguri, respectiv canabis, şi etnobotanice sunt acuzaţi de constituirea unui grup organizat, vânzare de droguri de risc. 

Anchetatorii au efectuat 10 percheziţii şi în aproape toate locaţiile s-au găsit substanţe ilegale, acestea fiind ridicate şi trimise pentru expertizare la un laborator specializat. 

Potrivit unor surse neoficiale, atât drogurile cât şi etnobotanicele erau procurate de traficanţi din alte zone ale ţării, însă erau modificate prin reţete proprii. 

Percheziţiile s-au efectuat în municipiul Botoşani, în zona Centrului Vechi, Parcul Tineretului şi Primăverii, zone cunoscute şi până acum ca fiind frecventate de consumatori şi traficanţi de substanţe interzise. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, în zona Centrului Vechi din municipiul Botoşani, o grupare de persoane, organizată pe baza relaţiilor de rudenie, de convieţuire ori generate de interese financiare, a creat şi dezvoltat o vastă reţea de distribuţie a drogurilor de risc şi a substanţelor cu efect psihoactiv, către numeroase persoane, în special tineri, în vederea obţinerii unor importante foloase materiale fără a ţine seama de efectul nociv al acestora asupra sănătăţii consumatorilor, distribuţia drogurilor realizându-se de la locuinţele lor situaţie în Centrul Vechi, dar şi în mod stradal prin intermediul unor membri ai reţelei folosiţi ca şi distribuitori pentru plasarea pe piaţă a substanţelor psihoactive. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
58

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
506

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
61

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...