Arest la domiciliu pentru poliţista locală judecată pentru înşelăciuni

Arest la domiciliu pentru poliţista locală judecată pentru înşelăciuni

Poliţista locală trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi înşelăciune va schimba măsura de arest, gratiile celulei fiind înlocuite cu restricţiile de acasă.

O instanţă de drepturi şi libertăţi a Tribunalului Botoşani a decis joi că Laura P. poate fi plasată în arest la domiciliu timp de 30 de zile, urmând ca ulterior să se verifice dacă temeiurile în care s-a decis acest lucru mai subzistă. Pe lângă faptul că nu are voie să-şi părăsească domiciliul decât în cazul în care este chemată la organele judiciare, Laura P. nu are voie să comunice în niciun fel cu părţile civile sau cu martorii din dosar, inclusiv cu directorul Poliţiei Locale, Ioan Onuţu.

În cazul în care procurorii nu vor contesta decizia judecătorului, poliţista locală va fi eliberată din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie vineri.

Laura P. a fost reţinută la începutul lunii octombrie în urma unui denunţ al unui botoşănean care în septembrie s-a prezentat la Serviciul Judeţean Anticorupţie şi a reclamat că în perioada iulie-august 2016 femeia i-ar fi cerut 1.500 de euro pentru a interveni la o persoană cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Locale pentru a-l angaja ca poliţist local. De la momentul denunţului până joi, anchetatorii au documentat activitatea femeii, inclusiv cu interceptări, astfel că, pusă în faţa probelor, femeia nu a mai putut nega.

Potrivit anchetatorilor, "în cursul anului 2016, inculpata a pretins şi primit diverse sume de bani de la două persoane faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici pe care a promis că-i va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, cu scopul de a facilita angajarea sau obţinerea unor diplome şi atestate de către denunţători. De asemenea, începând cu anul 2013, inculpata a indus în eroare un număr de patru persoane, angajându-se că le va ajuta să întreprindă diferite demersuri, fără ca, în realitate, să facă acest lucru, însă a primit sume de bani de la aceste persoane, sub diverse pretexte, sume pe care şi le-a însuşit, pricinuindu-le, astfel, pagube însemnate".

 

Spune-ne opinia ta