Familia Alexandrei cere daune de șapte milioane de euro de la spital și medici

Daune morale de șapte milioane de euro, este suma cerută de familia Alexandrei Ivanov, tânăra de 26 de ani care a fost ignorată de medici și a murit luna trecută, la Maternitatea din Botoșani.

Avocatul familiei Alexandrei solicită în instanță daune morale pentru toți membrii familiei: câte un milion de euro pentru fiecare din cei trei copii ai Alexandrei, câte 500.000 de euro pentru soțul, fratele și cei trei bunici ai săi. La aceștia se adaugă câte 700.000 de euro pentru părinții victimei și încă 150.000 pentru alte două rude, informează ProTV.

Suma este cerută spitalului și medicilor care au fost de gardă în noaptea în care a murit tânăra gravidă.

Pe parcursul procesului, judecătorii pot aproba în totalitate pretențiile financiare sau parțial.

Alexandra și-a dat ultima suflare pe patul de spital pe 18 august, după ce a fost internată cu sarcină oprită din evoluție. Deși starea ei s-a agravat treptat, ea nu a primit ajutor din partea medicilor timp de șapte ore, pe tot pracursul nopții, au stabilit anchetatorii.

Deocamdată întregul caz este cercetat într-un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă. Suspect în dosar este medicul de gardă care a fost de serviciu în acea noapte, scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...