A atacat cu toporul un polițist și un participant la trafic, botoșănean trimis în judecată

Tânărul de 26 de ani este cercetat pentru ultraj sub forma tentativei de omor, tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a lui G.I.A., în vârstă de 26 de ani, din comuna Mihai Eminescu, județul Botoşani.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor, tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Magistrații au reţinut că, în seara de 21 iunie 2023, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unui conflict în trafic, inculpatul a lovit cu un topor metalic persoana vătămată P.M.S., cauzându-i o plagă tăiată de aproximativ 16 cm la nivelul umărului stâng, leziune pentru vindecarea căreia necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, cu același topor a lovit în zona capului persoana vătămată A.L., agent șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care se deplasase la domiciliul inculpatului în urma unui apel efectuat prin SNUAU 112, ca urmare a agresării persoanei vătămate P.M.S., cauzându-i un hematom frontal și o plagă scapulară, pentru vindecarea cărora necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale.

În cursul aceleiași seri, în intervalul orar 19.40 – aproximativ 22.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul personal pe drumurile publice de pe raza comunei Mihai Eminescu, jud. Botoșani, având o alcoolemie de 1,92 g‰.

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...