Avocata în cazul Ivanov: ”Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical, luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior”

Alexandra, tânăra care ieri ar fi trebuit să împlinească 26 de ani, a murit pe 18 august, în Maternitatea din Botoșani, după șapte ore de agonie, în care strigătul ei de ajutor nu a fost auzit de nimeni.

Avocata în cazul Ivanov: ”Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical, luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior”

 Gianina Poroșnicu  Foto: jurnaluldeiasi.ro

Acum, familia tinerei cere dreptate, acționând și la Justiție. De altfel, de săptămâni întregi, oameni din Botoșani și din întreaga țară cer în stradă ”Dreptate pentru Alexandra”.

Familia Alexandrei Ivanov este reprezentată de avocata Gianina Poroșnicu, din Iași. Aceasta spune că practic s-a mutat la Botoșani de mai bine de-o săptămână.

„Am depășit atribuțiile de simplu avocat, am preluat o misiune umanitară. Am fost personal în audiențe la prefectul de Botoșani, la președinta Consiliului Județean, la primarul orașului, am obținut sprijinul autorităților, am mobilizat o campanie de întrajutorare a familiei lovite de această dramă”, a declarat Gianina Poroșnicu, potrivit reporteris.ro.

Avocata Poroșnicu spune că anchetatorii sunt de încredere și că faptele nu vor fi mușamalizate: „Asistând la audierea membrilor familiei Alexandrei, apreciez că această anchetă a început sub auspicii foarte bune și va fi derulată într-un mod profesionist. Membrii familiei au încredere în funcționarea justiției și au răspuns cu luciditate tuturor întrebărilor anchetatorilor. Urmează noi audieri, inclusiv ale medicilor și celorlalte cadre medicale implicate”.

Gianina Poroșnicu afirmă că acest caz trebuie să schimbe total întregul sistem medical din România.

„Ca avocat, prefer să fiu rezervată în declarații, ceea ce nu mă împiedică să spun câteva lucruri, cu subiect și predicat. Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical – de altfel, mama ei, doamna Doina Miron, este asistent medical. Luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior. Factorii în drept ne vor spune dacă au fost respectate sau nu procedurile interne – noi credem că nu. Dar, în cazul unui spital, e nevoie nu doar de proceduri, ci și de puțină empatie. De când am preluat cazul Alexandrei, am primit sute de mesaje în care mi se spune că „peste tot e așa”. Eu nu vreau să cred asta, iar o serie de reacții publice venite din lumea medicală, de la specialiști de prestigiu, mă încurajează să cred că nu peste tot e așa. Și nici la Spitalul Județean din Botoșani nu va mai fi așa – din păcate, prea târziu pentru Alexandra. Fără empatie și umanitate procedurile nu valorează nimic. Degeaba ai acreditări, certificate, dacă semnificația actului medical este uitată”, a declarat avocata familiei Ivanov, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au sau nu voie profesorii să confiște telefoanele elevilor? Au si câte două la ei: "Culmea, părinţii știu"!

astăzi, 20:45

Controversa telefoanelor mobile la școală continuă. Austria a anunțat că va interzice definitiv telefoanele mobile și ceasurile inteligente în toate unitățile de învățămân...

Botoșănean depistat băut la volan, polițiștii l-au scos din trafic!

astăzi, 20:15

La data de 31 martie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au identificat în municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, ...

Ce sunt tichetele de 15 lei de la stat și cum pot fi folosite pentru a „răsplăti” treburile casnice!

astăzi, 19:40

În cadrul celei mai recente ediții a Interviurilor DC News, ministra Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a răspuns celor mai importante într...