Avocata în cazul Ivanov: ”Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical, luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior”

Alexandra, tânăra care ieri ar fi trebuit să împlinească 26 de ani, a murit pe 18 august, în Maternitatea din Botoșani, după șapte ore de agonie, în care strigătul ei de ajutor nu a fost auzit de nimeni.

Avocata în cazul Ivanov: ”Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical, luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior”

 Gianina Poroșnicu  Foto: jurnaluldeiasi.ro

Acum, familia tinerei cere dreptate, acționând și la Justiție. De altfel, de săptămâni întregi, oameni din Botoșani și din întreaga țară cer în stradă ”Dreptate pentru Alexandra”.

Familia Alexandrei Ivanov este reprezentată de avocata Gianina Poroșnicu, din Iași. Aceasta spune că practic s-a mutat la Botoșani de mai bine de-o săptămână.

„Am depășit atribuțiile de simplu avocat, am preluat o misiune umanitară. Am fost personal în audiențe la prefectul de Botoșani, la președinta Consiliului Județean, la primarul orașului, am obținut sprijinul autorităților, am mobilizat o campanie de întrajutorare a familiei lovite de această dramă”, a declarat Gianina Poroșnicu, potrivit reporteris.ro.

Avocata Poroșnicu spune că anchetatorii sunt de încredere și că faptele nu vor fi mușamalizate: „Asistând la audierea membrilor familiei Alexandrei, apreciez că această anchetă a început sub auspicii foarte bune și va fi derulată într-un mod profesionist. Membrii familiei au încredere în funcționarea justiției și au răspuns cu luciditate tuturor întrebărilor anchetatorilor. Urmează noi audieri, inclusiv ale medicilor și celorlalte cadre medicale implicate”.

Gianina Poroșnicu afirmă că acest caz trebuie să schimbe total întregul sistem medical din România.

„Ca avocat, prefer să fiu rezervată în declarații, ceea ce nu mă împiedică să spun câteva lucruri, cu subiect și predicat. Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical – de altfel, mama ei, doamna Doina Miron, este asistent medical. Luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior. Factorii în drept ne vor spune dacă au fost respectate sau nu procedurile interne – noi credem că nu. Dar, în cazul unui spital, e nevoie nu doar de proceduri, ci și de puțină empatie. De când am preluat cazul Alexandrei, am primit sute de mesaje în care mi se spune că „peste tot e așa”. Eu nu vreau să cred asta, iar o serie de reacții publice venite din lumea medicală, de la specialiști de prestigiu, mă încurajează să cred că nu peste tot e așa. Și nici la Spitalul Județean din Botoșani nu va mai fi așa – din păcate, prea târziu pentru Alexandra. Fără empatie și umanitate procedurile nu valorează nimic. Degeaba ai acreditări, certificate, dacă semnificația actului medical este uitată”, a declarat avocata familiei Ivanov, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...