„Țeapa” luată de un botoșănean care a semnat un contract pentru panouri fotovoltaice în orb: „Mi-am uitat ochelarii acasă”

Un român care a plătit un avans de 13.500 de lei pentru instalarea unui sistem fotovoltaic, dar și-a cerut banii înapoi, susținând că nu a văzut ce a semnat, a dat în judecată firma căreia i-a plătit avansul, reclamând că a primit cu 1.200 de lei mai puțin. Judecătorul i-a dat dreptate firmei, dar sentința nu este definitivă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Botoșani, un bărbat care a vrut să își monteze un sistem de panouri fotovoltaice, dar s-a răzgândit a dat în judecată firma de instalații pentru că i-a reținut 1.200 de lei din avansul pe care l-a plătit, dar a cerut să îi fie restituit.

În cererea de chemare în judecată, reclamantul a arătat că „în urma unor discuţii telefonice, a convenit cu pârâta (n.r. firma de instalații) să îi monteze la casă un sistem fotovoltaic de 5 KW-ON GRID, cu sistem smart meter, garanţie la panouri de 25 ani, 10 ani la invertor, în schimbul a 27.000 lei”, scrie Ziare.com.

Bărbatul a arătat că în data de 26 mai 2022 a semant contractul cu un reprezentant al firmei „în maşină, pe încredere, deoarece şi-a uitat ochelarii acasă”.

În aceeași zi, clientul a virat firmei care instalează panouri fotovoltaice suma de 13.500 de lei. Bărbatul susține că atunci când a ajuns acasă „şi-a dat seama că este înşelat pentru că în contract lipseau elemente esenţiale din promisiunile verbale făcute”.

Concret, bărbatul susține că „se scrie în contract că se va monta un sistem fotovoltaic de 5 KW, în realitate se pun panouri doar pentru 4 KW, în niciun articol al contractului nu se prevede montarea unui dispozitiv smart meter, aşa cum i s-a promis verbal, garanţiile nu sunt prevăzute în contract, nici modalităţile de implementare a lor, câţi ani are garanţie fiecare dispozitiv sau sistem, cine execută eventualele defecţiuni, în cât timp se remediază, număr de telefon etc., aşa cum scrie în orice contract”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patronul milionar din Botoșani care merge cu metroul în București. ”Noi avem doar avionul…!” (Video)

astăzi, 09:39

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, a explicat motivele pentru care atunci când ajunge la Bucure...

21 septembrie: Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

astăzi, 09:12

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, invită publicul, pe data de 21 septembr...

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...