Daune de aproape 100.000 de euro pentru familia botoșăneanului ucis într-un accident produs de propria soție!

În ceea ce privește latura penală a accidentului care a dus la decesul soțului, magistrații au constatat că faptele s-au prescris.

Daune de aproape 100.000 de euro pentru familia botoșăneanului ucis într-un accident produs de propria soție!

În vara anului 2014, Adina, supranumită "spaima șoselelor", a produs un grav accident de circulație pe raza comunei Dumbrăveni, în urma căruia soțul ei în vârstă de 25 de ani, din orașul Dorohoi, județul Botoșani, a decedat pe loc.

Soluția pronunțată joi de Curtea de Apel Suceava este definitivă. În ceea ce privește latura penală a accidentului care a dus la decesul soțului, magistrații au constatat că faptele s-au prescris.

Familia defunctului soț al Adinei Gabriela Prisacariu, cunoscută și sub numele de ”Adina, spaima șoselelor” a aflat sumele de bani pe care le are de primit de la asigurări, scrie monitorulsv.ro. Este vorba de 62.602 lei cu titlu de daune materiale, plus câte 30.000 de euro pentru fiecare dintre cele două rude, respectiv 20.000 de euro pentru o a treia. La aceste sume se mai adaugă și cheltuielile de judecată și onorariul pentru expert.

Un accident produs acum aproape 10 ani

La data de 1 august 2014, în jurul orei 18.00, aflându-se pe DN 29 Suceava-Botoşani, la volanului unui autoturism Mercedes E Classe cu volanul pe dreapta, Adina Gabriela Prisăcariu, fără să se asigure în prealabil, s-a angajat în depășirea unei dube, într-o zonă cu linie continuă, moment în care din față venea o autocisternă. Soferul acesteia a încercat să evite impactul, însă fără succes. Coliziunea a fost atât de puternică, încât soțul șoferiței – Dragoș Prisăcariu, de 25 de ani, din orașul Dorohoi, județul Botoșani, a decedat pe loc. Polițiștii au întocmit atunci pe numele Adinei Gabriela Prisăcariu un dosar penal pentru ucidere din culpă.

După mai puțin de un an, în primăvara anului 2015, la data de 26 aprilie, Adina a fost surprinsă gonind prin Suceava cu 75 km/h, la volanul unui autoturism BMW, fără a avea permis de conducere. Agenții de la Rutieră au reușit să o oprească, însă când i-au cerut actele tânăra a început să devină recalcitrantă și să-i înjure pe oamenii legii. Polițiștii au fost nevoiți să o imobilizeze și să o încătușeze pentru a o putea duce la secția de poliție, unde au identificat-o. Astfel, au descoperit că se numește Adina Gabriela Prisăcariu și că permisul ei de conducere este suspendat. Ea s-a ales atunci cu un nou dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
236

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
278

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
184

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...