La Botoșani, judecătorii lucrează și în weekend. „Altfel nu reușeam să facem performanță...”

Criza de judecători își face simțită prezența prin volumul mare de dosare pe care instanțele trebuie să le soluționeze.

La Botoșani, judecătorii lucrează și în weekend. „Altfel nu reușeam să facem performanță...”

Județul Botoșani este cel mai afectat județ din România, înregistrându-se 57,4% posturi vacante la judecătoriile din acest județ.

Deși schema cuprinde un număr de 35 de locuri de judecători, la Botoșani sunt ocupate doar 14, iar dintre aceștia doi sunt delegați de la alte instanțe. Această criză se resimte profund în volumul dosarelor pe care judecătorii trebuie să le soluționeze.

„Dacă schema este de 35 de locuri de judecători, la momentul de față noi avem 14 judecători în activitate, dintre care doi sunt delegați de la alte instanțe. Numărul de dosare a fost în creștere în 2023, fiecare dintre colegi având de soluționat în medie 4,60 dosare în fiecare zi din cele 365 ale anului 2023. Fiecare dintre colegii noștri a reușit să soluționeze în medie un număr de 929 de dosare”, a declarat pentru Antena3 Iași judecătorul Adrian Murariu. 

Mai mult decât atât, Adrian Murariu atrage atenția asupra faptului că din această cauză termenul de soluționare va crește.

Din păcate, această creștere a numărului de dosare și numărul mic de judecători va conduce, așa cum am spus și cu alte ocazii, la o creștere a perioadei de soluționare a cauzelor. Deja la momentul de față ședințele sunt pline până în luna iunie, urmând a deschide planificările și pentru cealaltă jumătate a anului 2024”, a adăugat Adrian Murariu, președintele Judecătoriei din Botoșani.

În plus, președintele Judecătoriei din Botoșani mai spune că instanțele botoșănene nu ar fi făcut performanță dacă personalul nu ar fi făcut sacrificii în acest sens.

„Majoritatea colegilor sunt prezenți în weekend pentru a lucra, altfel nu reușeam să facem performanță la Judecătoria Botoșani fără sacrifiul personal al colegilor”, a conchis Adrian Murariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
1

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
214

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
156

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...