Aflat în puşcărie pentru că şi-a ucis soţia, un botoşănean îşi caută scăparea

A fost condamnat pentru o faptă inimaginabilă până atunci, iar acum cere reducerea pedepsei, pe motiv că nu există o unitate în deciziile instanţelor.

Aflat în puşcărie pentru că şi-a ucis soţia, un botoşănean îşi caută scăparea

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Vorbim despre Valentin H., fost C., condamnat în ianuarie 2012 la 14 ani de închisoare cu executare pentru că şi-a ucis soţia infectând-o voluntar cu virusul HIV.

Aflat în detenţie în Penitenciarul Giurgiu, condamnatul a înregistrat la Judecătoria Botoşani o cerere referitoare la revizuirea pedepsei aplicate, pe motiv că instanţele care l-au judecat se contrazic în privinţa motivării pedepsei. Mai mult, condamnatul susţine că s-a adresat tuturor instituţiilor, printre care Avocatul Poporului şi CEDO, în încercarea de a-şi face dreptate. Urmează ca dosarul să fie analizat de instanţă, dacă până la primul termen bărbatul îşi va menţine cererea.

Nu este prima oară când deţinutul încearcă să scape mai uşor de pedeapsă. Mai exact, în 2014, după modificarea Codului penal, Valentin H. a cerut, tot în instanţă, aplicarea legii favorabile. Prima cerere de contestaţie la executare, deschisă în aprilie 2014, la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, a fost respinsă ca nefondată, iar acţiunile deschise ulterior, la Tribunalul Bucureşti, şi care aveau aceeaşi cerere au sfârşit la fel. Greu de crezut că noua cerere îl va ajuta în vreun fel, dar cu siguranţă îi va oferi posibilitatea să se mai "plimbe" până la Botoşani.

Valentin C. a intrat în atenţia anchetatorilor din Botoşani în 2004, imediat după ce a fost reclamat de prima lui soţie că a desfigurat-o cu acid. În septembrie 2010, însă, şi părinţii Irinei H., cea de-a doua soţie, au făcut plângere împotriva lui pentru că, deşi ştia că este bolnav, a infectat-o şi pe fiica lor, care a decedat, la sfârşitul lunii august, din cauza virusului. Cu câteva luni înainte, femeia născuse o fetiţă despre care medicii au afirmat, în urma analizelor, că este sănătoasă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
656

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
87

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...