Noi acuzatii la adresa lui Valentin Codau!

Noi acuzatii la adresa lui Valentin Codau!

   Libertatea

Valentin Codău (39 de ani), bărbatul din Botoşani acuzat că şi-ar fi omorât a doua soţie infectând-o intenţionat cu HIV, a mai distrus în trecut alte vieţi. Sarmiza, prima soacră a acestuia, povesteşte cum Valentin i-a desfigurat fiica stropind-o cu acid.

Botoşăneanul infectat cu HIV se află încă de săptămâna trecută în arestul Poliţiei Botoşani, pentru că procurorii l-au acuzat de răspândirea bolii şi de omor, după ce a infectat-o cu HIV pe Irina Huţanu, a doua lui nevastă, femeia murind în august, la câteva luni după ce s-au căsătorit. Codău a mai fost însurat o dată, cu o tânără pe care a desfigurat- o cu acid sulfuric, scrie Libertatea.

"Claudia s-a căsătorit cu el când avea 17 ani. După un an, ea a vrut să se despartă de el, pentru că ne teroriza. Când a aflat că fiica mea vrea să divorţeze, a început coşmarul. Ne urmărea şi ne bătea în scara blocului sau pe stradă, pe unde ne prindea. În 2004, plecam cu fata de acasă în oraş. Jos ne aştepta Codău, care i-a aruncat fiicei mele pe faţă conţinutul unei sticle cu acid, iar pe mine m-a stropit pe mâini", susţine Sarmiza, prima soacră a bărbatului. După acest incident, Valentin a fost condamnat la cinci ani de închisoare. A executat doar un an şi jumătate, apoi a fost eliberat.

"Eu şi fiica mea ne-am schimbat atunci numele. Ea a plecat imediat în Germania, să strângă bani pentru operaţii. Munceşte ca o sclavă ca să-şi repare chipul şi să-şi implanteze păr. S-a operat până acum de opt ori în Germania şi de două ori în Austria", a adăugat femeia. După ce a ieşit din închisoare, Codău a căutat-o iar pe Claudia. "Pentru că n-o găsea pe ea, mă urmărea pe mine. Am schimbat în trei ani cinci case şi două servicii", mai scrie sursa citata.

Părinţii celei de-a doua neveste l-au reclamat la poliţie

Valentin Codău a intrat în atenţia poliţiştilor din Botoşani în 2004, imediat după ce a fost reclamat de prima lui soţie că a desfigurat-o cu acid. În septembrie 2010, însă, şi părinţii Irinei Huţanu, cea de-a doua nevastă, au făcut plângere împotriva lui pentru că, deşi ştia că este bolnav, a infectat-o şi pe fiica lor, care a decedat, la sfârşitul lunii august, din cauza virusului galopant. Femeia, asistent social, născuse în aprilie o fetiţă, care este însă sănătoasă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
273

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
330

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
764

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...