Administratorii si directorul unei firme din Darabani, cercetati pentru o evaziune fiscala de 3,6 milioane de lei!

Administratorii si directorul unei firme din Darabani, cercetati pentru o evaziune fiscala de 3,6 milioane de lei!

 

Trei reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale din oraşul Darabani sunt  suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat statul cu peste 3,6 milioane lei, prin crearea unui adevărat circuit evazionist!
La data de 25.11.2011, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au început urmărirea penală fată de G. Ioan de 42 ani, din orasul Darabani, judetul Botosani şi C. Zina de 51 ani, din comuna Mileanca, judetul Botosani, având calitatea de director general şi respectiv administrator al unei societăţi comerciale din localitatea Bajura, oras Darabani, judetul Botosani, precum şi faţă de M. Nicoleta de 38 ani, din orasul Darabani, judetul Botosani – administrator si asociat unic al unei alte societăţi comerciale, cu sediul în aceeaşi localitate.

G. Ioan şi C. Zina sunt cercetaţi sub aspectul săvârsirii infractiunii de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somatie si evaziune fiscală.        

M. Nicoleta este cercetată penal pentru complicitate la evaziune fiscală.

În sarcina suspecţilor G. Ioan si C. Zina s-a retinut faptul că în calitate de reprezentanti legali ai unei societăţi comerciale, în perioada septembrie – octombrie 2011, în termenul legal de 15 zile de la somatie, au refuzat nejustificat,
în scopul împiedicării verificărilor financiare, să  prezinte organelor de control din cadrul Gărzii Financiare – Sectia Botosani si Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Botosani – Activitatea de Inspectie Fiscală, evidenţa financiar-contabilă a societătii pentru perioada 01.01.2010 – 27.10.2011.

Totodată s-a retinut faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2011, în calitatea  mentionată, au realizat achizizii intracomunitare de autovehicule din Germania, Cehia si Polonia, în valoare totală de 26.055.521 lei, pe care le-au vândut către o societate comercială din localitatea Ciorogîrla, judeţul Ilfov, prin intermediul societăţii comerciale administrate de M. Nicoleta, dar controlată în fapt de  G. Ioan, fără a înregistra în contabilitate taxa pe valoare adăugată aferentă acestor achizitii.

În acest fel, prejudiciul total evaluat adus bugetului consolidat al statului este de 3.689.420 lei.

Faţă de M. Nicoleta s-a retinut faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2011, în calitate de  administrator al unei societăţi comerciale, i-a ajutat pe  G. Ioan si C. Zina să se sustragă de la plata unor obligatii fiscale către bugetul consolidat al statului, valorificând prin intermediul sicetăţii sale, către societatea comercială din judetul Ilfov, mijloacele de transport achizitionate din spatiul intracomunitar de către cei doi.

Pentru documentarea activitătii infractionale, au fost constituite echipe comune operative formate din ofiteri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor si inspectori fiscali din cadrul DGFPJ Botosani – Activitatea de Inspectie Fiscală, verificările fiind extinse inclusiv pe raza localităţii Ciorogîrla, judetul Ilfov.

În vederea recuperării prejudiciului de 3.689.420 lei cauzat bugetului consolidat al statului, la data de 25.11.2011, în baza ordonantei procurorului de caz, a fost aplicat sechestru asigurator asupra unor imobile aparinând societăţii comerciale administrate de M. Nicoleta.

Poliţiştii continuă cercetările în această cauză, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi.

 

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De la 1 august, începe imunizarea tinerilor cu vârste între 12 şi 17 ani cu vaccinul Spikevax

astăzi, 11:49
156

De pe 1 august platforma de programare pentru imunizarea împotriva COVID-19 va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, cu serul prod...

Judecătoria Botoşani a admis eliberarea fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita; decizia nu este definitivă

astăzi, 10:37
155

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis, vineri, punerea în libertate a fostului primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita, care execută o condamnare de cinci ani de închisoare,...

Comunicat ALDE Botoșani: Furtună de incompetență peste sectorul feroviar, protejată de Ministerul Transporturilor

astăzi, 08:29
99

Furtunile din ultimele zile, care au afectat rețeaua feroviară, au generat pagube mult mai mici decât furtuna de incompetență care a pus la pământ transportul feroviar în ultima...