Trei ani cu suspendare pentru politistul botosanean care lua mita de la soferi!

Trei ani cu suspendare pentru politistul botosanean care lua mita de la soferi!

Fostul agent principal din cadrul Politiei municipiului Botosani, Ioan Zaboloteanu, a fost condamnat de magistratii Tribunalului Botosani la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

La inceputul lunii octombrie el a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de fals intelectual și o infracțiune de uz de fals comise în realizarea scopului urmărit prin infracțiunea de corupție.

Politistul, în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia siguranței traficului rutier, a pretins și primit, în luna ianuarie 2011, suma de 150 lei și în luna mai 2011 suma de 500 lei de la persoane care au săvârșit abateri în trafic, în schimbul favorului de a nu consemna în procesele verbale de constatare a contravențiilor abaterile săvârșite care ar fi atras sancțiuni mai grave.

"Sentinta este de trei ani de inchisoare, cu suspendare, sub supraveghere, termenul de incercare fiind de sapte ani. In toata aceasta perioada, inculpatul trebuie sa respecte obligatiile pe care i le-a trasat instanta", a declarat Dorica Turcanu, purtator de cuvant in cadrul Tribunalului Botosani.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
90

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
579

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
206

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...