Ședința foto i-a fost fatală: O crimă care a zguduit comunitatea!

Ședința foto i-a fost fatală: O crimă care a zguduit comunitatea!

Petronela, fata omorâtă miercuri seara și găsită în zona Pacea cu numeroase răni înjunghiate, a fost ucisă de un adolescent în vârstă de 16 ani. Se pare că cei doi au mers în păduricea de la Pacea pentru o ședință foto. Băiatul, care pe pagina de Facebook notează că este elev al Liceului Tehnologic de Cooperație Botoșani, este pasionat de fotografie. De altfel, el administrează pe FB o pagină de profil. Cel mai probabil, ceva nu a mers cum trebuie în timpul ședinței foto, astfel că s-a ajuns la oribila crimă.

Presupusul criminal a afost identificat la scurt timp, el petrecându-și noaptea în custodia Poliției, unde a și recunoscut oribila faptă. Joi, el a fost prezentat magistraților, care au dispus și un control psihiatric în urma căruia specialiștii au dedus că adolescentul are discernământ.

Anchetatorii urmează să stabilească ce s-a întâmplat exact între cei doi, astfel încât să se ajungă la crimă. 

Pe pagina de Facebook a fetei, prietenii au transmis toată ziua mesaje de condoleanțe și cuvinte prin care își exprimă durerea față de cele întâmplate. "E nedrept cum unii oameni pleacă de langa tine când te aștepți cel mai puțin... azi stai cu ei și mâine afli că au plecat acolo sus, unde sper că le va fi mai bine decât aici, pe Pamant, unde mori nevinovat. E nedrept faptul că mor oameni cu suflet bun, săritori, care ar putea face orice pentru ca ție să îți fie bine... Dumnezeu sa te ierte, suflet frumos..! Haide inapoi să mai stăm macar o data la aceeași masă...".

În acest timp, într-o clasă de la Colegiul Economic Botoșani, unde Petronela era elevă, lumânările ard necontenit, iar colegii fetei ucise nu își pot reveni încă din șoc. Petronela a ajuns în liceul lor în acest an, ea fiind transferată de la liceul din Ștefănești. Colegii spun despre ea că era o fată cuminte și bună. Chiar dacă nu avea rezultate excepționale la învățătură, era o elevă care nu făcea probleme nici în clasă, nici între prieteni.

 

Imediat după ce în presă au apărut fotografii ale minorului reținut în cazul omorului de la Pacea, precum și numele acestuia, internauții au început să posteze pe pagina acestuia mesaje extrem de dure. Postările, care curg în continuare pe pagina minorului, înfierează cumplita faptă, dar adresează injurii și fetei cu care băiatul era într-o relație, mai ales după ce în presă au apărut și fotografii în care apare și chipul fetei. Mai mult, multe zvonuri trimit către un posibil motiv care ar fi dus la crimă, și anume faptul că tânăra ucisă ar fi rostit cuvinte nepotrivite despre prietena băiatului. Anchetatorii vor stabili dacă acesta a fost momentul în care adolescentul a scos cuțitul sau o tentativă de viol. 

Pe rețelele de socializare a circulta joi și un mesaj care i-ar fi aparținut adolescentului, prin care acesta își lua rămas bun de la cei cunoscuți, anunțând că își va pune capăt zilelor. Cei care îl cunosc spun că mesajul a fost scris în urmă cu câteva zile, dar că a fost șters la nicio oră de la postare. Pe de altă parte, furia internauților este accentuată și de faptul că, după postările de pe rețelele de socializare, tânărul i-ar fi transmis mesaje de iubire prietenei sale chiar și după ce ar fi comis crima.

Petronela, elevă la Colegiul Economic Botoșani, care peste puțin timp urma să împlinească 19 ani, a murit miercuri seara, în zona Cimitirului Pacea. Oamenii legii au constatat că fata avea zeci de lovituri de cuțit pe corp, orice șansă de supraviețuire fiindu-i anulată. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
775

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...