Percheziţii dispuse de DIICOT la Botoşani, echipe speciale de intervenţie împrăştiate în judeţ!- FOTO

Dimineaţă agitată în judeţ, după apariţia jandarmilor din Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, coordonaţi de procurorii DIICOT. Percheziţiile au fost desfăşurate la mai multe societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală.

Percheziţii dispuse de DIICOT la Botoşani, echipe speciale de intervenţie împrăştiate în judeţ!- FOTO

 echipele de intervenţie  Ştiri.Botoşani.Ro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT) - structura centrală, în colaborare cu Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de Combatere a Crimei Organizate, au organizat mai multe percheziţii în judeţ, dar şi în Suceava, la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală, urmând să fie puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, membrii grupului acţionând în sensul operaţionalizării unui circuit în care au fost angrenate societăţi comerciale, înregistrând achiziţii fictive pentru a cere deduceri de TVA şi a-şi diminua profitul pentru reducerea impozitului.

Deocamdată, anchetatorii nu au oferit informaţii în legătură cu firmele implicate, identitatea persoanelor vizate şi modul în care funcţiona reţeaua.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
119

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
256

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...