ÎNGRIJORĂTOR: Accidente grave, şoferi beţi şi exces de viteză, contabilizate de poliţiştii botoşăneni după minivacanţă

Cele câteva zile libere au dat frâu liber conducătorilor auto la infracţiuni şi contravenţii. Accidente deosebit de grave, viteză excesivă, şoferi fără permis de conducere- poliţiştii rutieri s-au confruntat cu tot felul de situaţii care au pus în pericol viaţa botoşănenilor.

ÎNGRIJORĂTOR: Accidente grave, şoferi beţi şi exces de viteză, contabilizate de poliţiştii botoşăneni după minivacanţă

O statistică a Inspectoratului Județean de Poliție ce a privit strict perioada minivacanței este de natură să îngrijoreze, în condiţiile în care s-au înregistrat accidente deosebit de grave, cu pierderi de vieţi omeneşti şi schilodiri, precum şi pagube materiale însemnate.

Aflaţi în stradă, poliţiştii au surprins în flagrant comiterea a zece infracţiuni, din care trei erau conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, patru botoşăneni au fost prinşi la volan, deşi nu aveau permis de conducere, două cazuri de conducere a unor autovehicule neînmatriculate, precum şi un caz- cel mai grav-, de încredinţare a unui autovehicul pentru a fi condus unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Tot în această perioadă au avut loc CINCI accidente grave, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea altor patru, precum şi 14 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 23 de persoane. Din cele cinci accidente grave, două au fost produse pe fondul consumului de alcool- unul la Copălău şi unul la Botoşani, unul pe fondul conducerii fără permis, la Mileanca, pe fondul abaterii pietonilor- la Hilişeu Horia şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor cu acest drept- cazul de la Orăşeni Deal", a spus subcomisarul Cătălin Ilaşcu, împuternicit adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Dar, dincolo de accidente, au fost situaţii cu potenţial de risc, depăşirile vitezei legale fiind una dintre acestea. „Deşi am acţionat cu efective mari pentru a stăpâni acest fenomen, aproape jumătate au avut loc doar în ziua de 15 august în condiţiile unui trafic rutier extrem de intens.

"Datorită efectivelor mari de poliţie, s-au constatat 452 de contravenţii la regimul rutier, cinci permise au fost suspendate pentru consum de alcool, 21 de permise reţinute pentru exces de viteză şi alte 12 permise au fost reţinute pentru alte abateri, cum ar fi depăşiri neregulamentare", susţine inspectorul principal Ionuţ Apostol, ofiţer în cadrul Serviciului Rutier.

De exemplu, un conducător auto din Hunedoara s-a ales cu permisul suspendat şi cu o amendă de 1.885 de lei, după ce a fost surprins conducând cu 176 de kilometri la oră în afara localităţii. "Practic, avea 86 de kilometri la oră în plus şi a mai şi depăşit pe linie continuă", adaugă Ionuţ Apostol.

60 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor veniţi în vacanţă sau a celor aflaţi în tranzit prin judeţ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
56

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
397

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...