Care este starea victimelor în urma exploziei de la Dedeman! (Video)

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, numărul victimelor a ajuns la 13, după ce o persoană s-a prezentat singură la spital. La nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Incendiul urmat de o explozie a avut loc în această dimineață la Dedeman, la marginea municipiului Botoșani.

”În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat 14 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani cu autospeciale de stingere, cu ambulanțe SMURD, precum și mai multe ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani”, a declarat căpitan Dorina Lupu, din cadrul ISU Botoșani.

La sosirea la fața locului, s-a constatat că peste 100 de persoane erau ieșite din magazin. S-a intervenit imediat pentru căutarea persoanelor rămase în interior.

”Până în acest moment, 12 persoane au fost salvate, toate erau conștiente în momentul în care au fost scoase din interior, prezentau arsuri și diferite traumatisme, fiind transportate toate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru una dintre victime, un bărbat, a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a fi transferat la un spital de arși din țară. De asemenea, în sprijin, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis un elicopter care este pregătit în caz de nevoie să preia și alte victime pentru a fi transportate la spitale de specialitate din țară”,  a adăugat căpitan Dorina Lupu.

A 13-a persoană s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani.

Victimele, 10 bărbați și trei femei, au vârste cuprinse între 32 și 63. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic, fiind preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital de arși din țară. Celelalte victime prezintă arsuri su traumatisme.

Incendiul este lichidat în acest moment, dar se intervine pentru căutarea eventualelor persoane rămase în interior, dar și pentru înlăturarea efectelor.

Cauza probabilă va fi stabilită după finalizarea intervenției.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...