UPDATE: Trei pacienți transportați către spitale din țară, în urma exploziei de la Dedeman!

Incendiul a fost lichidat la Dedeman, autoritățile analizând în aceste momente situația, pentru a stabili și cauza care a dus la explozia ce a generat un adevărat dezastru.

Medicul Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD Botoșani, a confirmat că în unitatea medicală au ajuns 13 victime în urma incendiului produs la Dedeman.

În urma evaluării, doi pacienți au fost intubați, iar un al treilea, neintubat, prezenta arsuri grave, cei trei fiind transportați în centre universitare de specialitate. Doi pacienți au fost direcționați către Iași, al treilea fiind transferat la București.

”Patru dintre pacienți au fost internați în secția de Chirurgie plastică reconstructivă, iar ceilalți sunt în curs de investigații și tratament, dar stabili din punct de vedere hemodinamic”, a declarat dr. Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD Botoșani.

Potrivit unor surse, dintre persoanele rănite, 8 sunt clienți ai magazinului, iar 5 sunt angajați.

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, în acest moment situația este în dinamică, se lucrează la capacitate maximă, fiind solicitați inclusiv pompierii care nu se aflau astăzi la serviciu.

Amintim că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a pus la dispoziție un elicopter pentru a interveni în sprijinul victimelor.

Obiectivul era autorizat d.p.d.v. al siguranței la incendiu, cea mai recentă autorizație datând din luna martie 2024.

Potrivit prefectului Sorin Cornilă, la ora 10.18 s-a activat Planul Roșu de Intervenție.

”S-a intervenit cu toate forțele care au atribuții, respectiv 262 de persoane, 16 instituții și 66 de mijloace de intervenție. Sunt 13 victime, 3 dintre ele în stare gravă, 12 dintre victime preluate de ISU de la fața locului, a 13-a s-a prezentat singură la UPU”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.  

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a anunțat că Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu ora 12:30.

UPDATE, ora 13.00: Încă două persoane rănite în urma incendiului de la Dedeman au ajuns în urmă cu scurt timp la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani. Astfel, numărul victimelor se ridică la 15. Una dintre acestea, care s-a prezentat singură în UPU, a precizat că i-a căzut peste cap o parte din tavanul prăbușit.

Șase dintre victime provind din rândul angajaților, în timp ce celelalte sunt din rândul clienților.

Toate cele trei persoane aflate în stare gravă sunt angajați ai Dedeman.

 






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...