Ziua europeană a limbilor, marcată și în acest an la Seminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" Botoșani - FOTO

Ziua europeană a limbilor, marcată și în acest an la Seminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" Botoșani - FOTO
Ziua europeană a limbilor a cuprins mai multe activități, care s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani în perioada 25-26 septembrie 2018.

Începând cu anul 2001, în urma inițiativei Uniunii Europene și a Consiliului Europei, pe 26 septembrie se celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul și învățarea limbilor străine pe toată durata vieții.
 
Echipa de proiect, formată din: prof. Jeanina Apostol (coordonator), prof. Crina Ștefan, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei, prof. Daniela Grădinaru, pr. prof. dr. Daniel Dascălu, prof. Ioana Șcarlii, pr. prof. Teodor Cenușă și prof. Cezar Grădinaru, împreună cu elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani a organizat și derulat activități diverse cu scopul de a atrage atenția tinerilor asupra importanței învățării limbilor străine, a caracterului transdisciplinar și transcurricular al disciplinelor studiate în liceu, cu accent pe transferal cunoștințelor în practică și viața cotidiană.
 
Activitățile au debutat cu prezentarea semnificației acestui eveniment de către coordonatorul proiectului și au continuat apoi cu citate în limba franceză și desene legate de acest eveniment, o prezentare Power Point ce a conținut termeni englezești numiți “False Friends” dar și confecționarea și distribuirea de semne de carte care să conțină motive pentru învățarea unei limbi străine europene, prezentarea unor termeni din chimia organică, importanți la nivel european – mesaje antidrog, activitățile fiind încheiate cu un moment artistic de excepție, susținut de corurile Biruitorii și Credo, cu tematică specifică, în context european.  
 
"Pe tot parcursul activităților, aptitudinile de comunicare în limbi străine ale participanților s-au îmbinat cu numeroase cunoștințe de specialitate la alte discipline, dar și cu noțiuni de cultura generală, importante pentru viață", a precizat Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
214

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
344

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
119

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...