Proiectul ROSE, implementat la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Gheorghe" din Botoșani

Elevii care vor face performanță, care vor reuși să își remedieze situația la învățătură vor beneficia de excursii gratuite și premii atractive în cadrul activităților extracurriculare "Călătoria-drumul spre cunoaștere", "Și eu citesc".

Proiectul ROSE, implementat la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Gheorghe" din Botoșani

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project – ROSE), este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiarși la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. 

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de șapte ani (2015- 2022).

În baza Acordului de Grant nr. SGL/R2/629 din data de 2.10.2018 semnat cu MEN-UMPFE, Seminarul  Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”din Botoșani a accesat în cadrul Schemei de Granturi pentru Licee  un grant în valoare de 70000 de euro.

Echipa de proiect formată din pr.prof.dr.Daniel Dascălu- director al Seminarului Teologic Ortodox „Sf.Gheorghe”, prof. Corina Țifrea –coordonator de grant, prof. Crina Ștefan –responsabil cu achizițiile, prof. Marius Rîznic – membru, pr. prof. Teodor Cenușă- membru, a conceput activități care urmăresc îmbunătățirea pregătirii elevilor prin activități remediale și de aprofundare, activități de consiliere, extracurriculare precum și de dotare a șase săli de clasă la standardele specificate în proiect. 

Educația –drum cu prioritate, proiectul Seminarului Teologic „Sf.Gheorghe”, Botoșani propune elevilor din clasele IX-X  o serie de activități remediale și de sprijin la disciplinele Limba română, Istorie, Consiliere și orientare incluse în programul „Şcoală după școală” , activități de aprofundare „Perseverența-cheia succesului” dedicate elevilor claselor din ciclul superior al liceului (XI-XII) prin care se urmărește suplimentarea pregătirii la disciplinele la care elevii vor susține Examenul de Bacalaureat.

„Școala îți deschide calea” sunt activitățile de consiliere și orientare în carieră a elevilor care sunt  destinate elevilor din grupuri dezavantajate (elevi cu CES, elevi cu risc de abandon crescut).

Elevii care vor face performanțe, care vor reuși să își remedieze situația la învățătură vor beneficia de excursii gratuite și premii atractive în cadrul activităților extracurriculare „Călătoria-drumul spre cunoaștere”, „Și eu citesc”.

De asemenea, din suma acordată în prima tranșă a proiectului s-au achiziționat bunuri în scop educațional (echipamente IT , software, echipamente etc.) urmând ca, pe parcurs, să se achiziționeze mobilier și alte materiale necesare pentru dotarea spațiilor de școlarizare. 
Scopul tuturor activităților este de a facilita accesul la o educație de calitate menită să susțină demersul pedagogic , să asigure suportul pshihologic și să permită elevilor la finalul studiilor  o mai bună inserție în societate. (Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
5

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
305

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
125

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...