Vești bune pentru elevi: De luna viitoare începe plata burselor!

Banii pentru sute de mii de burse sunt virați școlilor de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare.

Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare. Banii pentru sute de mii de burse sunt virați școlilor de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare.

Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie.

Urmează ca elevii să primească bursele pe primele două luni de cursuri la data de 20 noiembrie, conform metodologiei de acordare a burselor în anul școlar 2024-2025.

Bursele se plătesc lunar, de către unitățile de învățământ, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Dacă data de 20 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia.

Ordonatorii de credite ai unităților de învățământ răspund de plata la termen a burselor, conform metodologiei-cadru.

Pentru anul școlar 2024 – 2025, cuantumul minim al burselor este:

- bursa de excelență – 700 de lei tipul II sau 925 / 1.850 / 2.775 / 3.700 de lei tipul I;

- bursa de merit – 450 lei/lună;

- bursa de reziliență – 300 lei/lună;

- bursa socială – 300 lei/lună;

- bursa tehnologică – 300 lei/lună;

-  pentru mamele minore – 700 lei/lună.

Valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ în funcție de:

a) sumele alocate de autoritățile administrației publice locale;

b) alte venituri obținute potrivit legii.

Continuarea pe: edupedu.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un fermier din Botoșani renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro!”

astăzi, 14:45

Inginerul Neculai Dulceanu administrează o fermă de 600 de hectare, arabil și pășune, în comuna Hăneşti, județul Botoșani, acesta fiind unul dintre fermierii ale căror culturi au fost ...

PPC Energie, un furnizor care asigură energie pentru orice

astăzi, 14:42

PPC Energie este furnizorul de energie electrică și gaze naturale dedicat în a răspunde nevoilor clientului de astăzi, preocupat de economisirea energiei, eficiență și sustenabilitate. Cu...

Reguli noi: Elevii colegiilor militare declarați „necorespunzători pentru profilul militar” sunt transferați obligatoriu în alte unități din rețeaua școlară!

astăzi, 13:45

Instrucțiunile privind organizarea și funcționarea colegiilor naționale militare și Statutul elevului de colegiu național militar, adoptate prin ordin de Ministerul Apărării Naționale pe 10 i...