Activități cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, desfășurate în două licee din Botoșani!

În perioada 13-20 octombrie 2024, AgenÈ›ia NaÈ›ională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) È™i partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, celebrată anual pe 18 octombrie.

Această iniÈ›iativă face parte din campania de informare È™i prevenire „Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”.

„Evenimentele dedicate marcării Zilei Europeane Împotriva Traficului de Persoane au ca scop creÈ™terea  gradului de conÈ™tientizare cu privire la problema gravă a traficului de persoane È™i consolidarea  angajamentului nostru de a combate aceast fenomen. Această zi este dedicată analizării acÈ›iunilor noastre din trecut  È™i o oportunitate de angajament comun È™i continuu necesar pentru a proteja victimele, a sprijini supravieÈ›uitorii È™i a aduce făptaÈ™ii în faÈ›a justiÈ›iei”, au transmis reprezentanÈ›ii Inspectoratului de PoliÈ›ie JudeÈ›ean BotoÈ™ani.

La nivelul judeÅ£ului BotoÅŸani, în cursul zilei de joi, 17 octombrie 2024, poliÅ£iÅŸtii Compartimentului de Analiză ÅŸi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean BotoÅŸani, în parteneriat cu reprezentanÅ£i ai  AgenÈ›iei NaÈ›ionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava ÅŸi cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare ÅŸi Consiliere Antidrog BotoÅŸaniau desfăşurat o serie de activități alături de  elevii Liceului „Alexandru cel Bun” È™i de cei ai Liceului Tehnologic „Elie Radu” din BotoÈ™ani.

ParticipanÈ›ilor  le-a fost adusă în atenÈ›ie problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale sau a exploatării prin muncă, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenÈ›ilor le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy È™i recrutarea în mediul online.

De asemenea, adolescenÅ£ii au primit  recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaÅ£ii de risc, implicaÅ£iile consumului de droguri la vârsta adolescenÈ›ei ÅŸi vulnerabilităţile create de consumul de substanÅ£e interzise raportat la traficul de persoane.  DiscuÅ£iile au vizat legislaÅ£ia în vigoare în domeniul consumului ÅŸi traficului drogurilor, exemple de situaÅ£ii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaÅ£i în alte infracÅ£iuni din sfera traficului de substanÅ£e interziseÅŸi victimizarea lor ulterioară prin trafic de persoane, precum ÅŸiconsecinÅ£ele legale ale acÅ£iunilor acestora.

Prevenirea victimizării minorilor prin intermediul infracÈ›iunilor circumscrise traficului de persoane ÅŸi traficului de droguri reprezintă o prioritate a PoliÈ›iei Române în anul 2024, motiv pentru care activități similare vor avea loc în perioada următoare È™i la nivelul altor unități de învățământ din judeÈ›.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

astăzi, 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...

În curând, Târgul Firmelor Locale ExpoBT!

astăzi, 16:06

Studio Mobilli, în parteneriat cu Comunitatea Bizz Club BotoÈ™ani, are plăcerea de a anunÈ›a organizarea Târgului Firmelor Locale ExpoBT, ce va avea loc pe 2 È™i 3 noiembrie 2024, la Sala...