Omul este o ființă care a dat alimentației statut de artă și pasiune. De aceea tema de anul acesta a Zilei mondiale a alimentației a fost Dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viitor mai bun, temă care evidențiază importanța diversității, nutriției, accesibilității, precum și a siguranței și a durabilității alimentelor, sporind gradul de conștientizare cu privire la modul în care o mare diversitate de alimente nutritive ar trebui să fie disponibile în câmpurile noastre, plasele de pescuit, piețele și pe mesele noastre în beneficiul tuturor.
Activitățile de informare desfășurate au fost împletite cu activități de energizare în pași de dans.
În cadrul proiectului coordonat de prof. Raluca Grădinaru și prof. Mihaela Budeanu-Mihalachi, elevii au realizat o expoziție de fructe și legume vesele într-un cadru de toamnă special conceput pentru amintiri memorabile. Pentru a păstra tonul vesel, elevii au învins frigul și atitudinea stingheră prin mișcări de dans pe terenul de sport al liceului. Activitatea de responsabilizare și informare s-a finalizat cu oferirea de mere elevilor din clasele Colegiului „Mihai Eminescu” și a micuților învățăcei de la Liceul de artă „Stefan Luchian”. Fructele au dus mesajul care conținea povestea mărului sănătos.
Concursul de eseuri „Suntem ceea ce mâncăm” a făcut apel la creativitatea elevilor de clasa a X-a , care au punctat rolul de responsabilizare și asumare a unui regim de viață sănătos, prin conștientizarea capcanelor la care suntem supuși atunci când consumăm anumite alimente.
Proiectul a devenit de tradiție în liceul „Dimitrie Negreanu” Botoșani și dovedește preocuparea cadrelor didactice pentru educația nonformală a elevilor, acea educație care desăvârșește caracterul unui copil.