Ziua mondială a alimentației, sărbătorită de elevii unui liceu din Botoșani! (foto)

Ziua mondială a alimentației a fost marcată la Liceul „Dimitrie Negreanu” Botoșani prin activități de informare privind importanța unei alimentații predominante din fructe și legume care oferă energie și vitalitate.

Omul este o ființă care a dat alimentației statut de artă și pasiune. De aceea tema de anul acesta a Zilei mondiale a alimentației a fost Dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viitor mai bun, temă care evidențiază importanța diversității, nutriției, accesibilității, precum și a siguranței și a durabilității alimentelor, sporind gradul de conștientizare cu privire la modul în care o mare diversitate de alimente nutritive ar trebui să fie disponibile în  câmpurile noastre, plasele de pescuit, piețele și pe mesele noastre în beneficiul tuturor.

Activitățile de informare desfășurate au fost împletite cu activități de energizare în pași de dans.

În cadrul proiectului coordonat de prof. Raluca Grădinaru și prof. Mihaela Budeanu-Mihalachi, elevii au realizat o expoziție de fructe și legume vesele într-un cadru de toamnă special conceput pentru amintiri memorabile. Pentru a păstra tonul vesel, elevii au învins frigul și atitudinea stingheră prin mișcări de dans pe terenul de sport al liceului. Activitatea de responsabilizare și informare s-a finalizat cu oferirea de mere elevilor din clasele Colegiului „Mihai Eminescu” și a micuților învățăcei de la Liceul de artă „Stefan Luchian”. Fructele au dus mesajul care conținea povestea mărului sănătos.

Concursul de eseuri „Suntem ceea ce mâncăm” a făcut apel la creativitatea elevilor de clasa a X-a , care au punctat rolul de responsabilizare  și asumare a unui regim de viață sănătos, prin conștientizarea capcanelor la care suntem supuși atunci când consumăm anumite alimente.

Proiectul a devenit de tradiție în liceul „Dimitrie Negreanu” Botoșani și dovedește preocuparea cadrelor didactice pentru educația nonformală a elevilor, acea educație care desăvârșește caracterul unui copil.  




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...