Un botoșănean a câștigat al patrulea mandat de rector al uneia dintre cele mai importante universități de medicină din țară! (Foto)

Este singura dintre universitățile importante din România unde rectorul este desemnat prin concurs, nu prin alegeri.

Un botoșănean a câștigat al patrulea mandat de rector al uneia dintre cele mai importante universități de medicină din țară! (Foto)

 Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș  

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, care este și parlamentar, a obținut al patrulea mandat în funcție, printr-un concurs desfășurat miercuri, în care a fost singurul candidat.

 

UMFST din Târgu Mureș este singura dintre universitățile importante din România unde comunitatea universitară a optat ca rectorul să fie desemnat prin concurs, nu prin alegeri, potrivit edupedu.ro. Leonard Azamfirei a fost singurul candidat în această procedură.

Potrivit unui anunț al comisiei de concurs, s-a decis cu 12 voturi pentru, 0 împotrivă și 0 abțineri ca Leonard Azamfirei să fie rector până în 2029.

Leonard Azamfirei a devenit rector în 2012, iar de atunci a ocupat postul timp de trei mandate de câte patru ani, deși vechea Lege a educației naționale permitea doar două mandate. În cazul său, al treilea mandat a fost primul mandat plin la conducerea UMFST, instituție creată în 2018 prin fuziunea dintre UMF din Târgu Mureș cu Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș.



Leonard Azamfirei s-a născut pe 22 iunie 1967, la Botoşani. A urmat paşii unei cariere de excepție nu doar în medicină, ci şi în cea universitară. A activat ca medic intern, asistent de cercetare, medic rezident, specialist, medic primar de anestezie-terapie intensivă. Conduce o universitate cu tradiţie în medicina românească - Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș - înfiinţată încă din 1945, printr-un decret semnat în vreme de Regele Mihai.

Citește aici un interviu pentru Știri.Botoșani.Ro cu LEONARD AZAMFIREI: "Ne impresionează performanța medicală realizată pe bolnavi, nu pe oamenii sănătoși, deși avem un Minister al Sănătății, nu unul al Bolii"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
162

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
46

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
114

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...