Liceul cu Program Sportiv Botoșani anunță începerea implementării proiectului „Dotarea Liceului cu program Sportiv Botoșani cu un Laborator inteligent SMART LAB” / cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-1497, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.
Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie 2024 - ianuarie 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 320.724,47 lei și este finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Proiectul urmărește: asigurarea unui proces educațional de calitate, modern și incluziv pentru elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani prin dotarea cu echipamente TIC de tip ”Smart Lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent; dezvoltarea unor competențe comune și specifice care să conducă la adaptarea și integrarea cu succes a absolvenților pe piața muncii și în viața socială și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator” inteligent pentru cadrele didactice.
Activități menite să sprijine realizarea obiectivelor proiectului constau în: achiziționarea de mijloace didactice moderne în vederea creării unui mediu atractiv, favorabil unui proces instructiv-educativ de calitate, dezvoltarea unui laborator inteligent de tip STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) în unitatea de învățământ, achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive, conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ, instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.