UAIC continuă demersurile pentru înfiinţarea Extensiunii de la Botoşani

UAIC continuă demersurile pentru înfiinţarea Extensiunii de la Botoşani

O delegaţie din partea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a efectuat astăzi, 3 februarie, o întâlnire de lucru la Primăria Botoşani şi la Colegiul Naţional "A.T. Laurian", în vederea continuării demersurilor privind înfiinţarea extensiunii universitare de la Botoşani.

Delegaţia UAIC a fost formată din prof. univ. dr. Tudorel TOADER - Rector, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI - Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic, conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN - Prorector pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ - Prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calităţii şi Extensiunile UAIC, conf. univ. dr. Ioana Maria COSTEA - Decan al Facultăţii de Drept, prof. univ. dr. Conţiu Tiberiu ŞOITU - Decan al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice şi prof. univ. dr. Alexandru Arnold Francisc GAFTON - Decan al Facultăţii de Litere. Din partea oficialităţilor botoşănene, au participat la întâlnire Cosmin ANDREI, Primar al Municipiului Botoşani, Doina-Elena FEDEROVICI, Preşedintele Consiliului Judeţean, Marius BUDĂI, Deputat şi Gabriel HARTIE, Inspector Şcolar General.

Pentru extensiunea din Botoşani, UAIC propune funcţionarea a 6 programe de studii, dintre care trei la studii de licenţă (Asistenţă socială, forma de învăţământ - ID, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Finanţe şi bănci- ID şi Administraţie Publică -ID, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor) şi trei la studii de master (Drept Privat, IF, Facultatea de Drept, Discursul Retoric (literar, electoral şi publicitar) - Construcţie şi efecte, IF, Facultatea de Litere şi Politici Publice şi Publicitate, IF, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice).

Reprezentanţii UAIC au subliniat că pentru programele de studii propuse să funcţioneze la această extensiune vor fi declanşate în cel mai scurt timp procedurile de avizare şi apoi de acreditare la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

La propunerea Primăriei Municipiului Botoşani, conducerea Colegiului Naţional "A.T. Laurian" şi-a exprimat sprijinul în vederea desfăşurării activităţilor didactice ale extensiunii în amfiteatrul şi sălile moderne ale acestui liceu.

Pe lângă extensiunile care funcţionează din anul universitar 2010-2011 la Bălţi, din anul 2016-2017 la Chişinău şi din 1997 la Piatra Neamţ, UAIC intenţionează să îşi dezvolte activitatea didactică la Botoşani şi Focşani, având în vedere potenţialul intelectual şi ştiinţific, dar şi numărul destul de mare al studenţilor din aceste judeţe care urmează o formă de învăţământ la Universitatea din Iaşi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
36

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
136

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
84

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...