E lege: 100 de lei pentru fiecare oră pentru profesorii care fac ore remediale

E lege: 100 de lei pentru fiecare oră pentru profesorii care fac ore remediale

Ordonanța de Urgență care prevede plata a 240 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru recuperarea materiei elevilor, numite “ore remediale”, câte 100 de lei pentru fiecare oră, a fost aprobată prin Ordonanță de Urgență în ședința de guvern de miercuri, potrivit surselor Edupedu.ro.

Este vorba despre banii pentru profesorii care desfășoară ore de recuperare cu elevii vor primi bani suplimentari ca să recupereze materia pierdută în procesul de predare online.

Un calcul pe sumele prezentate de ministrul Cîmpeanu arată că un profesor ar urma să primească 100 de lei pe oră brut, adică 500 de lei pe săptămână, în medie, respectiv 2.000 de lei pe lună, brut.

Impozitarea venitului pe modelul salariului înseamnă că din acest venit brut angajatul primește 57%, iar statul ia aproape 43%.

De asemenea, OUG aprobat azi modifică și articolul 58 din Legea Educației, producând schimbări în legea adoptată anul trecut, prin care erau oferite vouchere de after-school doar elevilor din ciclul primar.

Proiectul de act normativ extinde acum acordarea acestor vouchere, în valoare de 0,4 ISR, adică 200 de lei/lună pentru fiecare elev, la toți elevii din învățământul primar și gimnazial, clasele P-VIII.

 

Spune-ne opinia ta