Valeriu Iftime, după câștigarea alegerilor: „Singurul regret era că pot dezamăgi niște oameni care și-au pus speranța în mine!” (video)

Lupta pentru câștigarea funcției de președinte a Consiliului Județean (CJ) Botoșani a fost una crâncenă, bătălia dându-se între Valeriu Iftime de la PNL și Lucian Trufin de la PSD.

Valeriu Iftime, după câștigarea alegerilor: „Singurul regret era că pot dezamăgi niște oameni care și-au pus speranța în mine!” (video)

Valeriu Iftime, noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, a susținut și prima conferință de presă în această calitate, după câștigarea alegerilor locale.

Conferința de presă a avut loc la sediul de campanie al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, alături fiindu-i colegii de partid și cei propuși pentru funcția de consilier județean.

Valeriu Iftime a recunoscut că a dus o luptă umăr la umăr cu Lucian Trufin și că, înainte de aflarea rezultatelor, se gândea că dacă nu câștigă poate dezamăgi niște oameni care și-au pus speranța în el.

Astăzi când m-am trezit și când am venit dimineață să aflu rezultatul final pe care nu îl știam, singurul regret era că pot dezamăgi niște oameni care și-au pus o imensă speranță în mine și o să spună că le pare rău. Cumva mă simțeam vinovat că nu am avut toate mijloacele necesare să îi fac pe ceilalți să mă voteze. Dumnezeu a făcut dreptate și de data asta, cum face de fiecare dată dreptate și am spus: facă-se voia ta, Doamne. Dacă este să câștig, o să câștig”, a declarat Valeriu Iftime la prima conferință de presă după câștigarea alegerilor.

Mai mult decât atât, Valeriu Iftime a ținut să îi salute și să le mulțumească lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor și lui Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL) la nivel central.

„Eu sunt curajosul care s-a aruncat într-o apă despre care am crezut că este cea mai mare greșeală a vieții mele. Cu această ocazie vreau să îi salut pe domnul Bolojan și domnul Ciucă, deoarece ei sunt cele două persoane care m-au dirijat, prin intervenția lor am spus da intrării în politică. Nu-mi trebuie politică pentru a fi mai mare sau mai mic”, a completat Valeriu Iftime.

„Nici cei mai inventivi oameni nu ar fi crezut că putem întoarce o soartă în politica județului”

Lupta care s-a disputat între Valeriu Iftime și Lucian Trufin pentru câștigarea Consiliului Județean Botoșani a fost strânsă, situația fiind una într-o evoluție continuă până la finalizarea numărării voturilor.

Nici cei mai inventivi oameni nu ar fi crezut că putem întoarce o soartă în politica județului. Spunea cineva că emoția care este a oamenilor a bătut de data asta matematica unor nepricepuți. Acum trei luni de zile când am intrat în jocul ăsta și când 10 sau 11 primari liberali cu o anumită ținută și cu o anumită construcție în spate au plecat. Cei doi mari strategi ai PSD-ului din Botoșani, mă refer la Gireadă și Țurcanu, au știut atunci că PNL-ul va muri la Botoșani. PNL-ul nu a murit pentru că noi, adică eu și echipa mea, am făcut ce trebuia să facem: am arătat oamenilor că politica nu este doar o chestiune de interese, o chestiune privată a cuiva”, a mai spus Valeriu Iftime.

Întrebat de un ziarist de la nivel local dacă are speranța că va putea să aducă înapoi în partid primarii liberali care au părăsit formațiunea la începutul acestui an, Iftime a răspuns că nu are nevoie de „primari liberali”, ci de „primari buni.”

Eu nu sper să am, nu am nevoie de primari liberali, am nevoie de primari buni. Eu sunt convins și știu foarte mulți primari din PSD, care lucrează foarte bine cu mine”, a conchis Valeriu Iftime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prognoza meteo pentru iulie, ce anunță meteorologii în luna lui cuptor!

astăzi, 12:56
94

În perioada următoare vor fi temperaturi mai ridicate decât de obicei în România. Cu toate acestea, sunt aşteptate şi variații termice şi un posibil nou val de caniculă d...

Ioan este căutat de polițiști, după ce a fugit din spitalul din Botoșani vineri dimineață!

astăzi, 12:06
854

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 71 de ani, din localitatea Hlipiceni, care la data de 28.06.2024, în jurul orelor 06:35, a părăsit o unita...

Sute de activități cu elevii desfășurate de polițiștii botoșăneni în anul școlar 2023 – 2024, sfaturi pentru vacanța de vară!

astăzi, 11:59
36

Polițiștii au fost prezenți în unitățile de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în rural.În cadrul a peste 440 de activită...