O profesoară din Botoșani i-a confiscat unui elev telefonul. Ce s-a întâmplat în ziua în care ar fi trebuit să i-l returneze!

O întâmplare aparent banală, care pe moment l-a supărat, avea să îi schimbe destinul. După 15 ani, recunoaște că ziua în care a mers să își recupereze telefonul avea să devină pentru el una dintre cele mai importante din viață.

O profesoară din Botoșani i-a confiscat unui elev telefonul. Ce s-a întâmplat în ziua în care ar fi trebuit să i-l returneze!

   Foto: playtech.ro

La cei 32 de ani ai săi, Dragoș Călin a bifat deja niște reușite importante. Drumul lui a început în Botoșani, unde, din întâmplare, a prins gustul teatrului. Viața l-a purtat apoi la Baia Mare, unde, pe lângă atelierele de teatru pe care le organizează pentru elevi, a fondat Festivalul de Teatru Aproape.

Este un actor tânăr, dar extrem de ambițios, care și-a pus toată energia în slujba unei comunități locale și a reușit astfel să facă niște lucruri remarcabile. Dragoș Călin nu e doar un model de urmat, ci și un om de la care putem afla o poveste despre felul în care talentul și perseverența, atunci când sunt puse împreună, construiesc lucruri uriașe din nimic.

Dragoș Călin a povestit, pentru investigatoria.ro, cum a devenit actor ”din întâmplare”. Mai exact, într-o zi, la liceu, s-a petrecut un incident care avea să îi schimbe pentru totdeauna destinul: diriginta i-a confiscat telefonul.


(Dragoș Călin, foto investigatoria.ro)

”Am devenit actor din întâmplare. Îmi confiscase doamna dirigintă telefonul, mi-a promis că mi-l dă în ziua următoare”, a povestit Dragoș Călin.

A mers a doua zi în sala în care doamna dirigintă îi spusese că îi va returna telefonul. Doar că...

”...în sala aceea se înființa noua trupă de teatru. Fiind în sală, am citit și eu, aștepând-o pe doamna dirigintă. Doamna dirigintă n-a mai venit, dar eu am rămas în acea trupă. Nu prea mi-a plăcut școala și nici nu știu dacă am fost genul de adolescent revoltat. Mergeam la școală, făceam tot ce trebuia făcut, dar ceva nu înțelegeam din această viață. Și viața era un pic grea atunci, la Botoșani. Dar la finalul clasei a XII-a a rămas un singur lucru ce părea să aibă sens: teatrul”, a continuat Dragoș Călin, potrivit sursei citate.

Era vorba despre trupa de teatru a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Botoșani, alături de care Dragoș Călin a participat apoi la festivaluri de renume, precum ”Ideo Ideis” de la Alexandria, dar și la ”Lyceum” și ”Amfiteatru” din Botoșani.

iar drumul către teatru a continuat firesc. Astăzi este este licențiat în Actorie, la Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, secția Arta Actorului, Clasa Emil Coșeru, Tatiana Aionesi, Monica Bordeianu, Doru Aftanasiu, promoția 2014.

Iar de aproape 10 ani (2014), Dragoș Călin este actor al Teatrului Municipal Baia Mare. În 2023, după un an de muncă și bătut la uși, a reușit să organizeze și prima ediție a Festivalului de Teatru Aproape, care a dus la Baia Mare nume importante din România, precum Dragoș Pătraru, Șerban Pavlu, Cristi Danileț, Luiza Zan și Pavel Bartoș. Festivalul Aproape a apărut ca o alternativă la un vis încă neîmplinit al lui Dragoș Călin: Teatrul Aproape. De ce Festivalul Aproape? Pentru că, după niște ani în care nu s-a vorbit decât despre distanță și distanțare, era cazul să existe și niște tentative de apropiere între oameni, spune actorul născut în Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Optimism în tabăra social-democraților: ”Botoșănenii și românii au ales stabilitatea” (Foto, Video)

Sunday, 24 November 2024

Înainte de ora 21.00, la sediul PSD din municipiul Botoșani s-au adunat social-democrații în frunte cu Doina Federovici, Marius Budăi, primarul Cosmin Andrei.   Atmosfera a fost...

Citește AICI noul număr al revistei de cultură Hyperion. ”Un an cu de toate!”

Thursday, 21 November 2024

Revista ”Hyperion”, aflată în cel de-al 42-lea an al apariției, revine în atenția iubitorilor de literatură cu cel mai recent număr, ediția de iarnă a acestui an. Pagini...

”Amicul țăranilor” din Botoșani: Boierul care i-a iubit pe țărani, despre care Kogălniceanu vorbea cu admirație! (Foto)

Thursday, 21 November 2024

S-a stins într-o zi de 21 noiembrie, fiind înmormântat în Cimitirul Eternitatea, din municipiul Botoșani. Pe piatra funerară se poate citi și astăzi: ”Aici doarme ami...