Inspecții după afișarea rezultatelor la simularea examenelor naționale! Patru unități cu promovabilitate ZERO

Inspecții după afișarea rezultatelor la simularea examenelor naționale! Patru unități cu promovabilitate ZERO

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani vor desfășura inspecții tematice în toate unitățile de învățământ din județ, după ce au fost afișate rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat și la Evaluarea Națională.

Procentele de promovabilitate, la Botoșani, au fost mici, de 41,60% la Evaluarea Națională și 38,39% la Bacalaureat.

"Se discută la nivelul clasei rezultatele care s-au obținut, acei elevi care doresc ca notele să fie trecute în catalog vor fi trecute. Școala, în urma discuțiilor cu părinții și elevii, va întocmi un plan de îmbunătățire, plan care va fi avizat de către Inspectoratul Școlar, după care vom verifica dacă se implementează acel plan. Statistic, am crescut ca și procent față de anul trecut dar aceasta este realitatea în momentul de față și nivelul de pregătire al copiilor sau interesul lor pentru aceste simulări. Experiența ultimilor ani ne-a demonstrat că aceste rezultate mai puțin bune i-au motivat și pe elevi, și pe părinți, și pe profesori, și la examenul propriu-zis am ajuns la rezultate acceptabile", a declarat Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Inspecțiile tematice se vor desfășura în perioada 10-14 aprilie, și se vor monitoriza rezultatele obținute de elevi la simulări și modul de întocmire și implementare a planurilor de îmbunătățire, inclusiv graficele de pregătire suplimentară.

La nivelul județului Botoșani au fost la simulare patru unități de învățământ cu promovabilitate zero, din mediul rural, unde învață un număr mic de elevi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta