Grădiniţa de la Vorniceni, dată în folosiţă. Cu întârziere şi cu un preţ dureros!
BOTOSANI

După luni în care au împărţit o fostă sală de sport cu medicul de familie din comună, anul a început cu o veste bună pentru micuţii de la Vorniceni. Mutaţi din luna mai a anului trecut într-un spaţiu neconform, miercuri s-au reîntors în clădirea proaspăt reabilitată. Târziu, e drept, timp în care comuna a pierdut mai multe, nu doar timp.

Grădiniţa de la Vorniceni, dată în folosiţă. Cu întârziere şi cu un preţ dureros!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Trei luni s-au prelungit lucrările şi apoi formalităţile pentru ca micuţii preşcolari de la Vorniceni să aibă parte de condiţii bune de învăţare. Asta în condiţiile în care la sfârşitul lui septembrie, atunci când Ştiri.Botoşani.Ro atrăgea atenţia pentru prima oară de faptul că preşcolarii împart acelaşi spaţiu cu medicul de familie, primarul Toader Leampăr estima că la mijlocul lunii octombrie va fi inaugurată grădiniţa reabilitată.

"Nu mă aşteptam să dureze aşa de mult pentru că au apărut nişte chestii tehnice. Adică intabularea care a fost făcută din 2008 era făcută greşit, noi când am mers la autorizare la Consiliul Judeţean iar actele au ajuns la avizare la şeful de birou, s-a constatat că intabularea nu e bună. Ne-am întors înapoi, am refăcut actele şi iarăşi am depus documentele pentru autorizaţii. Avem toate dotările: grup sanitar modern, căldură, centrală proprie, condiţii bune. Azi (miercuri, n.r.) dimineaţă a fost preotul şi a sfinţit grădiniţa, aşa că de astăzi copiii sunt în grădiniţă nouă", susţine Toader Leampăr.

De la finalul lui septembrie până acum, şi alte lucruri s-au mai întâmplat la Vorniceni, tot din cauza lucrărilor de la grădiniţă. Directorul de atunci al şcolii, Dragoş Danalache, şi-a pierdut funcţia ca urmare a încetării detaşării, decizia aparţinând Inspectoratului Şcolar. Ba şi Direcţia de Sănătate Publică l-a amendat pe fostul director că nu a găsit un spaţiu în toată şcoala pentru copiii de grădiniţă, acceptând să împartă aceeaşi fostă sală de sport cu medicul de familie din comună.

Mai bine zis fostul medic de familie pentru că între timp şi Alexandru Mihailov şi-a făcut bagajul şi a plecat către zări mai bune. Şi asta după ce DSP l-a amendat că nu a anunţat că sediul cabinetului de medicină de familie a fost schimbat şi că mediul de lucru cu pacienţii nu era unul potrivit. Şi dacă nu are sediu, înseamnă că nu are nici pacienţi, ca atare Casa de Asigurări i-a pus în vedere încetarea contractului pentru că nu avea unde să-şi facă datoria faţă de pacienţi.

Despre toate acestea, Ştiri.Botoşani.Ro a scris detaliat aici:

Botoșaniul mai pierde un medic. Când administrația eșuează, singurii care suferă sunt cetățenii! 

Măsuri dure luate de Inspectoratul Şcolar după cazul de la Vorniceni! 

Copii în pericol! Două grupe de copii de grădiniţă împart sala de clasă cu medicul de familie şi cu pacienţii lui FOTO- VIDEO

 

Spune-ne opinia ta