Cum începem școala la Botoșani: Șase localități în scenariul roșu, 24 în scenariul galben, iar restul în scenariul verde. Lista unităților de la Botoșani

Cum începem școala la Botoșani: Șase localități în scenariul roșu, 24 în scenariul galben, iar restul în scenariul verde. Lista unităților de la Botoșani

În județul Botoșani, în șase localități școala va începe luni în scenariul roșu, în 24 de localități școala va începe în scenariul galben, în timp ce în restul localităților școala va începe în scenariul verde.

Tabelul cu rata de incidență pentru toate localitățile din România a fost publicată, vineri la prânz, de Ministerul Educației.

Tabelul prezintă rata de incidență valabilă pentru vineri, 5 februarie și scenariul în care se încadrează acea localitate, din punct de vedere al desfășurării activităților școlare, localitățile fiind listate după județ/scenariu.

“După alte 3 luni de școală online, în primul semestru al acestui an școlar, iată că ne aflăm în  fața unei provocări la fel de mari - reînceperea școlii cu prezența fizică a elevilor. Este o provocare în contextul actual de pandemie, când cifrele reci nu țin cont de dorințele elevilor și  profesorilor de a fi împreună la școală, pentru un act educațional  de calitate, însoțit de energia pozitivă, de zâmbetele, de emoțiile profunde. Sperăm ca de la o zi la alta, dacă aproape toți concetățenii noștri ar respecta regulile de protecție, să avem indici de contaminare mici, care să permită tuturor copiilor să se întoarcă la scoala, în scenariul verde. Până atunci, vă doresc tuturor colegilor, elevilor și părinților, multă sănătate și puterea de a obține rezultate foarte bune, în aceste conditii. Mult succes!”, a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Botoșani, profesor Ada Macovei.

Potrivit regulilor agreate de Ministerele Educației și al Sănătății, școala se desfășoară în fiecare scenariu astfel:

Scenariul 1 - Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învățământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Iată localitățile din județul Botoșani care ar urma să înceapă școala pe “scenariul verde”: HUDESTI, BUCECEA, HLIPICENI,STAUCENI, MIHALASENI, POMIRLA, LEORDA, SENDRICENI, TRUSESTI, VARFU, CAMPULUI, VLASINESTI, ORAS, DARABANI, VORONA, DERSCA, ORAS, STEFANESTI, UNGURENI, DRAGUSENI, CALARASI, BROSCAUTI, CONCESTI, ROMANESTI, BLANDESTI, LUNCA, VACULEST, BRAESTI, CANDESTI, VORNICENI, CRISTESTI, RIPICENI, DOBARCENI, TUDORA, MIHAILENI, SANTA, MARE, UNTENI, FRUMUSICA, DINGENI, ALBESTI, PRAJENI, TODIRENI, AVRAMENI, ROMA, CORDARENI, DIMACHENI, GORBANESTI, LOZNA, MITOC, PALTINIS și RAUSENI.

Scenariul 2:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Iată localitățile din județul Botoșani care ar urma să înceapă școala pe “scenariul galben”: MUNICIPIUL BOTOSANI, MUNICIPIUL DOROHOI, RADAUTI-PRUT, ORAS, SAVENI, ADASENI, MIHAI, EMINESCU,  GEORGE, ENESCU, BALUSENI, CORLATENI, HANESTI, STIUBIENI,  RACHITI, SUHARAU, SULITA, DURNESTI, MANOLEASA, COPALAU, COTUSCA, HILISEU-HORIA, MILEANCA, VIISOARA, IBANESTI, CRISTINESTI și VLADENI.

Scenariul 3:

a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. 

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Iată localitățile din județul Botoșani care ar urma să înceapă școala pe “scenariul roșu”: ORAS FLAMANZI, HAVIRNA, CORNI, NICSENI, COSULA și CURTESTI

 

 

Spune-ne opinia ta