Bucuria de a privi: zeci de machete complexe realizate de elevi pentru concursul "Botoşani- oraşul meu" FOTO, VIDEO

Cu muncă multă şi atenţie la detalii, elevii din mai multe şcoli din municipiu şi din judeţul Botoşani au reuşit să creeze mici parcuri de joacă, sub formă de machete, care atrag atenţia botoşănenilor care trec pe lângă Galeriile de Artă "Ştefan Luchian".

Bucuria de a privi: zeci de machete complexe realizate de elevi pentru concursul "Botoşani- oraşul meu" FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Sâmbătă a avut loc festivitatea de premiere a machetelor înscrise la Concursul Judeţean "Botoşani-oraşul meu".

Aflat la a doua ediţie, concursul a avut drept temă "Parcul copiilor", participanţii începând munca încă din luna decembrie, atunci când a fost dat startul. Pentru machete, concurenţii au folosit strict materiale reciclabile, de la hârtie, la PET-uri, capace, carton, etc.

Scopul proiectului a fost identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului creativ al elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, prin realizarea unor machete cu ajutorul materialelor reciclabile şi a fost coordonat de prof. pentru înv. primar Marilena Chelariu şi Cătălina -Olguţa Dughilă, de la Liceul Pedagogic Botoşani.

Concursul a fost structurat pe trei categorii de vârstă: categoria A- clasa pregătitoare, clasele I şi a II-a; categoria B- clasele a III-a şi a IV-a; categoria C - clasele V-VIII, iar în competiţie au intrat 73 de machete: categoria A - 33, categoria B- 17, categoria C- 23.

Jurizarea s-a făcut ţinând cont de cinci teme: respectarea temei, materialele folosite să fie din categoria reciclate, diversitatea acestora, estetica lucrării şi complexitatea lucrării. Elevii participanţi sunt de la 16 şcoli din judeţ, zece din municipiul Botoşani şi şase din mediul rural, şi au fost coordonaţi de 32 cadre didactice.

Câştigătorii au fost :
Categoria C
Premiul I- Ignătescu Maria Claudia
Premiul II- Simion David- Romeo
Premiul III – Ciobanu Ana Maria
Premiul special- Obreja Maria
Menţiuni: Lungu Maria şi Viţelaru Teofana, Diaconu Măriuca,

Categoria B
Premiul I- Ruşanovschi Elisa Maria
Premiul II- Matei Georgiana
Premiul III – Ciobanu Andreea
Premiul special- Podovei Yannis
Menţiuni: Ianuş Ema, Boicu Tudor, Filip Maria, Dutcă Alberto Daniel

Categoria A
Premiul I- Andriesei Georgiana
Premiul II- Bejan Ioana
Premiul III – Haralamb Tudor Andrei
Premiul special- Moroşanu Matei Ştefan
Menţiuni: Chiriac Maia Bianca, Popescu Teodora, Petrosceac Răzvan, Andriescu Alina Gabriela

(lista completă a câştigătorilor este aici: )
Premiile au constat în obiecte (cărţi, jocuri, CD-uri). Astfel, premiul I a avut o valoare de 150 lei, premiul II- 100 lei, premiul III- 75 lei, menţiune- 50 lei, la fiecare categorie de vârstă.

Expoziţia cu machetele participante la concurs este deschisă la Galeriile de Artă în perioada 6-9 mai şi la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" - parteneră în proiect - în perioada 10-19 mai.

Concursul a fost organizat de Asociaţia "Educatori creativi- copii inventivi" Botoşani, condusă de prof. pentru învăţământul primar, Florentina Dănilă, în colaborare cu Galeriile de Artă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul va discuta despre ordonanţa privind plafonarea preţului pentru lemnul de foc

astăzi, 09:08
59

Ordonanţa de urgenţă privind plafonarea la 500 de lei a preţului pentru un metru cub de lemn de foc va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri.Potrivit documentului, se mai plaf...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:21
40

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...

Petre Daea anunță noi metode de combatere a grindinei: Va fi pionierat în România

Marţi, 4 Octombrie 2022
100

Combaterea grindinei şi a fenomenelor extreme va putea fi efectuată cu ajutorul aviaţiei, al unui sistem cu baloane lansate în nori, dar şi cu generatoarele de la sol, susţine ministrul agr...