Bucuria de a privi: zeci de machete complexe realizate de elevi pentru concursul "Botoşani- oraşul meu" FOTO, VIDEO

Cu muncă multă şi atenţie la detalii, elevii din mai multe şcoli din municipiu şi din judeţul Botoşani au reuşit să creeze mici parcuri de joacă, sub formă de machete, care atrag atenţia botoşănenilor care trec pe lângă Galeriile de Artă "Ştefan Luchian".

Bucuria de a privi: zeci de machete complexe realizate de elevi pentru concursul "Botoşani- oraşul meu" FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Sâmbătă a avut loc festivitatea de premiere a machetelor înscrise la Concursul Judeţean "Botoşani-oraşul meu".

Aflat la a doua ediţie, concursul a avut drept temă "Parcul copiilor", participanţii începând munca încă din luna decembrie, atunci când a fost dat startul. Pentru machete, concurenţii au folosit strict materiale reciclabile, de la hârtie, la PET-uri, capace, carton, etc.

Scopul proiectului a fost identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului creativ al elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, prin realizarea unor machete cu ajutorul materialelor reciclabile şi a fost coordonat de prof. pentru înv. primar Marilena Chelariu şi Cătălina -Olguţa Dughilă, de la Liceul Pedagogic Botoşani.

Concursul a fost structurat pe trei categorii de vârstă: categoria A- clasa pregătitoare, clasele I şi a II-a; categoria B- clasele a III-a şi a IV-a; categoria C - clasele V-VIII, iar în competiţie au intrat 73 de machete: categoria A - 33, categoria B- 17, categoria C- 23.

Jurizarea s-a făcut ţinând cont de cinci teme: respectarea temei, materialele folosite să fie din categoria reciclate, diversitatea acestora, estetica lucrării şi complexitatea lucrării. Elevii participanţi sunt de la 16 şcoli din judeţ, zece din municipiul Botoşani şi şase din mediul rural, şi au fost coordonaţi de 32 cadre didactice.

Câştigătorii au fost :
Categoria C
Premiul I- Ignătescu Maria Claudia
Premiul II- Simion David- Romeo
Premiul III – Ciobanu Ana Maria
Premiul special- Obreja Maria
Menţiuni: Lungu Maria şi Viţelaru Teofana, Diaconu Măriuca,

Categoria B
Premiul I- Ruşanovschi Elisa Maria
Premiul II- Matei Georgiana
Premiul III – Ciobanu Andreea
Premiul special- Podovei Yannis
Menţiuni: Ianuş Ema, Boicu Tudor, Filip Maria, Dutcă Alberto Daniel

Categoria A
Premiul I- Andriesei Georgiana
Premiul II- Bejan Ioana
Premiul III – Haralamb Tudor Andrei
Premiul special- Moroşanu Matei Ştefan
Menţiuni: Chiriac Maia Bianca, Popescu Teodora, Petrosceac Răzvan, Andriescu Alina Gabriela

(lista completă a câştigătorilor este aici: )








Premiile au constat în obiecte (cărţi, jocuri, CD-uri). Astfel, premiul I a avut o valoare de 150 lei, premiul II- 100 lei, premiul III- 75 lei, menţiune- 50 lei, la fiecare categorie de vârstă.

Expoziţia cu machetele participante la concurs este deschisă la Galeriile de Artă în perioada 6-9 mai şi la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" - parteneră în proiect - în perioada 10-19 mai.

Concursul a fost organizat de Asociaţia "Educatori creativi- copii inventivi" Botoşani, condusă de prof. pentru învăţământul primar, Florentina Dănilă, în colaborare cu Galeriile de Artă.



































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
5

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
106

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
79

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...