Sâmbătă a avut loc festivitatea de premiere a machetelor înscrise la Concursul Judeţean "Botoşani-oraşul meu".
Aflat la a doua ediţie, concursul a avut drept temă "Parcul copiilor", participanţii începând munca încă din luna decembrie, atunci când a fost dat startul. Pentru machete, concurenţii au folosit strict materiale reciclabile, de la hârtie, la PET-uri, capace, carton, etc.
Scopul proiectului a fost identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului creativ al elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, prin realizarea unor machete cu ajutorul materialelor reciclabile şi a fost coordonat de prof. pentru înv. primar Marilena Chelariu şi Cătălina -Olguţa Dughilă, de la Liceul Pedagogic Botoşani.
Concursul a fost structurat pe trei categorii de vârstă: categoria A- clasa pregătitoare, clasele I şi a II-a; categoria B- clasele a III-a şi a IV-a; categoria C - clasele V-VIII, iar în competiţie au intrat 73 de machete: categoria A - 33, categoria B- 17, categoria C- 23.
Jurizarea s-a făcut ţinând cont de cinci teme: respectarea temei, materialele folosite să fie din categoria reciclate, diversitatea acestora, estetica lucrării şi complexitatea lucrării. Elevii participanţi sunt de la 16 şcoli din judeţ, zece din municipiul Botoşani şi şase din mediul rural, şi au fost coordonaţi de 32 cadre didactice.
Câştigătorii au fost :
Categoria C
Premiul I- Ignătescu Maria Claudia
Premiul II- Simion David- Romeo
Premiul III – Ciobanu Ana Maria
Premiul special- Obreja Maria
Menţiuni: Lungu Maria şi Viţelaru Teofana, Diaconu Măriuca,
Categoria B
Premiul I- Ruşanovschi Elisa Maria
Premiul II- Matei Georgiana
Premiul III – Ciobanu Andreea
Premiul special- Podovei Yannis
Menţiuni: Ianuş Ema, Boicu Tudor, Filip Maria, Dutcă Alberto Daniel
Categoria A
Premiul I- Andriesei Georgiana
Premiul II- Bejan Ioana
Premiul III – Haralamb Tudor Andrei
Premiul special- Moroşanu Matei Ştefan
Menţiuni: Chiriac Maia Bianca, Popescu Teodora, Petrosceac Răzvan, Andriescu Alina Gabriela
(lista completă a câştigătorilor este aici: )
Premiile au constat în obiecte (cărţi, jocuri, CD-uri). Astfel, premiul I a avut o valoare de 150 lei, premiul II- 100 lei, premiul III- 75 lei, menţiune- 50 lei, la fiecare categorie de vârstă.
Expoziţia cu machetele participante la concurs este deschisă la Galeriile de Artă în perioada 6-9 mai şi la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" - parteneră în proiect - în perioada 10-19 mai.
Concursul a fost organizat de Asociaţia "Educatori creativi- copii inventivi" Botoşani, condusă de prof. pentru învăţământul primar, Florentina Dănilă, în colaborare cu Galeriile de Artă.
Bucuria de a privi: zeci de machete complexe realizate de elevi pentru concursul "Botoşani- oraşul meu" FOTO, VIDEO
Stiri Botosani Saturday, 6 May 2017 EducațieCu muncă multă şi atenţie la detalii, elevii din mai multe şcoli din municipiu şi din judeţul Botoşani au reuşit să creeze mici parcuri de joacă, sub formă de machete, care atrag atenţia botoşănenilor care trec pe lângă Galeriile de Artă "Ştefan Luchian".
Spune-ne opinia ta
Articole similare
Magistrații botoșăneni au luat o nouă decizie în privința ucigașului Mariei!
Valeriu Iftime, primele declarații din sediul de campanie: „Am emoții” (video)
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Ce contestă Leo Grozavu în eșecul de la Arad: ”Am meritat să pierdem”!
FC Botoșani a pierdut la limită, 0-1, duelul cu UTA Arad, din etapa a treia a play-out-ului Superligii României. Tehnicianul moldovenilor, Leo Grozavu (57 ani), a considerat că înfr&aci...
Superliga – play-out: UTA Arad – FC Botoşani 1-0!
Arădenii au controlat meciul şi au avut prima ocazie în minutul 21, la şutul lui Mpoku, respins de Anestis. Gazdele au primit şi un penalti, pentru un fault asupra lui Harrison, dar portarul...
La limita unei tentative de omor - Tânăr trimis în arest după ce și-a bătut și înjunghiat soția!
Un tânăr din Mălini, care nu a împlinit încă 30 de ani, a ajuns în Penitenciarul Botoșani, vineri, după ce pe numele său a fost emis un mandat de executare a unei pedepse...