BAC 2024: Elevii susțin astăzi simularea la Limba română!

Candidații pot ieși din săli cel mai devreme la ora 10:30, fără subiecte. Lucrările vor fi scanate de profesorii asistenți de față cu elevii și urcate în platforma de corectare.

BAC 2024: Elevii susțin astăzi simularea la Limba română!

   Foto: Edupedu.ro

Proba de Limba și literatura română pentru toți elevii de clasa a XII-a, candidați la simularea de Bacalaureat 2024, începe luni, 4 martie, de la ora 09:00, timp de trei ore. Candidații pot ieși cel mai devreme la o oră și jumătate de când au început să redacteze rezolvările, potrivit procedurii, iar lucrarea va fi scanată la catedră de profesorii asistenți de față cu aceștia, pentru a fi încărcată în platforma de corectare digitalizată.

Potrivit procedurii de simulare, accesul în săli al elevilor se va face până la ora 08:30 cel târziu, iar la ora 09:00 candidații vor putea începe să scrie lucrările după ce subiectele vor fi fost distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare din centrul de examen.

Față de anii trecuți când președinții comisiei treceau prin fiecare sală de clasă pentru a închide cu autocolant colțul negru de pe prima pagină a lucrării – care conține numele elevului și centrul de examen – și pentru a ștampila sigilarea, procedura corelată cu procesul de corectare digitalizată prevede, la articolul 11, alineatul 5, un alt proces pentru secretizarea și securizarea lucrărilor scrise:

a) colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, conținând datele personale ale elevului, nu se sigilează, anonimizarea acestora făcându-se automat în platforma destinată evaluării digitalizate;

b) colțul din dreapta sus al următoarelor foi tipizate, începând cu a doua foaie tipizată, conținând datele personale ale elevului, se sigilează și se secretizează. Secretizarea casetei de identificare se realizează cu etichete, nu cu lipici”.

Subiectele nu pot fi luate la finalul probei. Trei candidați rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări

„(9) După ce își încheie lucrările, candidații numerotează foile, sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenți. (…)

(11) La predarea lucrărilor, asistenții barează spațiile nescrise, verifică numărul de pagini și îl trec în procesele-verbale de predare-primire pe care le semnează candidații, precum și în rubrica prevăzută pe prima pagină a lucrării.

(12) La expirarea timpului acordat pentru rezolvarea subiectelor, candidații predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări [N. Red. până la scanarea ultimei lucrări, conform procedurii actualizate pentru corectarea digitalizată]”, potrivit metodologiei aprobate prin OMECTS 4.799/2010.

„Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut de prezenta metodologie pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli”, scrie în metodologia de bază pentru organizarea simulării, cea din 2010, la articolul 57, alineatul 5.

„Candidații părăsesc sala de examen fără a primi subiectele”, scrie la articolul 11, alineatul 12 din procedură, arată Edupedu.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 20 de ani transportat la spital, după ce s-a izbit cu mașina într-un gard! (Foto)

astăzi, 13:59

Un accident rutier cu victimă a avut loc, marți după-amiază, în localitatea Bulai din comuna Moara, județul Suceava. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgen...

DSVSA Botoșani: Inspectorii sanitari veterinari au început acțiunile de control la nivel județean!

astăzi, 13:06

Inspectorii sanitari veterinari au început acțiunile de control la nivel județean. DSVSA Botoșani intensifică acţiunile de control, până pe 24 decembrie 2024 pentru a asigura cetăț...

Cum se vor forma noul Parlament şi Guvernul: PNL a cedat în faţa PSD-ului. Le-au recunoscut „supremația”!

astăzi, 12:02

Președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a vorbit despre prioritatea de pe masa clasei politice: formarea unui Guvern cu o largă susținere în Parlament. Liberalul spune că negocierile...