BAC 2024: Elevii susțin astăzi simularea la Limba română!

Candidații pot ieși din săli cel mai devreme la ora 10:30, fără subiecte. Lucrările vor fi scanate de profesorii asistenți de față cu elevii și urcate în platforma de corectare.

BAC 2024: Elevii susțin astăzi simularea la Limba română!

   Foto: Edupedu.ro

Proba de Limba și literatura română pentru toți elevii de clasa a XII-a, candidați la simularea de Bacalaureat 2024, începe luni, 4 martie, de la ora 09:00, timp de trei ore. Candidații pot ieși cel mai devreme la o oră și jumătate de când au început să redacteze rezolvările, potrivit procedurii, iar lucrarea va fi scanată la catedră de profesorii asistenți de față cu aceștia, pentru a fi încărcată în platforma de corectare digitalizată.

Potrivit procedurii de simulare, accesul în săli al elevilor se va face până la ora 08:30 cel târziu, iar la ora 09:00 candidații vor putea începe să scrie lucrările după ce subiectele vor fi fost distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare din centrul de examen.

Față de anii trecuți când președinții comisiei treceau prin fiecare sală de clasă pentru a închide cu autocolant colțul negru de pe prima pagină a lucrării – care conține numele elevului și centrul de examen – și pentru a ștampila sigilarea, procedura corelată cu procesul de corectare digitalizată prevede, la articolul 11, alineatul 5, un alt proces pentru secretizarea și securizarea lucrărilor scrise:

a) colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, conținând datele personale ale elevului, nu se sigilează, anonimizarea acestora făcându-se automat în platforma destinată evaluării digitalizate;

b) colțul din dreapta sus al următoarelor foi tipizate, începând cu a doua foaie tipizată, conținând datele personale ale elevului, se sigilează și se secretizează. Secretizarea casetei de identificare se realizează cu etichete, nu cu lipici”.

Subiectele nu pot fi luate la finalul probei. Trei candidați rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări

„(9) După ce își încheie lucrările, candidații numerotează foile, sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenți. (…)

(11) La predarea lucrărilor, asistenții barează spațiile nescrise, verifică numărul de pagini și îl trec în procesele-verbale de predare-primire pe care le semnează candidații, precum și în rubrica prevăzută pe prima pagină a lucrării.

(12) La expirarea timpului acordat pentru rezolvarea subiectelor, candidații predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări [N. Red. până la scanarea ultimei lucrări, conform procedurii actualizate pentru corectarea digitalizată]”, potrivit metodologiei aprobate prin OMECTS 4.799/2010.

„Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut de prezenta metodologie pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli”, scrie în metodologia de bază pentru organizarea simulării, cea din 2010, la articolul 57, alineatul 5.

„Candidații părăsesc sala de examen fără a primi subiectele”, scrie la articolul 11, alineatul 12 din procedură, arată Edupedu.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
364

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
114

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
544

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...