Peste 200 de elevi botoșăneni au absentat la prima probă a simulării de Bacalaureat!

Luni dimineață, elevii botoșăneni au susținut proba scrisă la limba și literatura română în cadrul simulării examenului de Bacalaureat.

Peste 200 de elevi botoșăneni au absentat la prima probă a simulării de Bacalaureat!

De luni au început probele scrise în cadrul simulării examenului național de Bacalaureat. La nivelul județului Botoșani sunt înscriși 3019 elevi.

Simularea a început cu proba la limba și literatura română. La această disciplină au fost înscriși 2154 de elevi, dintre care 277 au absentat, majoritatea fiind de la forma de învățământ seral.

Marți, 5 martie, elevii botoșăneni vor susține proba obligatorie în funcție de profil. La istorie sunt înscriși 1034 de elevi, la matematică profil tehnologic sunt înscriși 893, iar la profil pedagogic doar 79 de elevi și la matematică științele naturii vor susține examenul 593 de elevi.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educației. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat, iar rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri de intervenție pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul din vară.

Vezi în imaginile de mai jos ce subiecte au primit elevii la simularea Examenului de Bacalaureat la proba limba și literatura română în funcție de profil.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
29

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
75

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
107

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...