Încă un protest spontan la Finanţe! "Avem colegi care în timpul serviciului cedează!" FOTO
BOTOSANI

Nu doar efectele legii salarizării în sistemul bugetar îi nemulţumesc pe finanţiştii botoşăneni, care marţi la ora 10:00 au declanşat un nou protest spontan- de această dată în interiorul sediului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Încă un protest spontan la Finanţe! "Avem colegi care în timpul serviciului cedează!" FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Timp de două ore, activitatea finanţiştilor botoşăneni este oprită, cel puţin pe partea de back-office, din cauza efectelor legii salarizării bugetare, care în loc să regleze inechităţile din sistem, le majorează. "Dacă mă uit la grilă, mie îmi va scădea salariul cu 700 de lei! Asta în condiţiile în care rar se întâmplă să plec de la serviciu la ora 17:30, ci mă prinde ora 19:00 de cele mai multe ori. Şi peste toate, trebuie să ai cap din beton, să gândeşti limpede, să zâmbeşti fiecăruia care vine la ghişeu cu tot felul de probleme", spune unul dintre funcţionarii Administraţiei.

Cătălina Caba, liderul de sindicat Sed Lex, spune că marţi dimineaţă colegii au anunţat-o că vor relua protestul. "Colegii au anunţat că la ora 9:00 reiau protestul spontan pe motiv că nu s-a rezolvat concret nimic, totul e la nivel de promisiuni, noi avem o întâlnire la nivel naţional, mâine, la Ministerul de Finanţe, cu ministrul de resort, o să vedem ce se discută acolo. Front- office-ul este asigurat în Trezorerie, back-office-ul- nu. Ieri a fost negocierea şi mâine, la discuţiile cu toţi liderii de sindicat din ţară, va participa şi domnul ministru Ştefan", spune Cătălina Caba.

Potrivit liderului sindical, nu s-a luat în calcul declanşarea grevei generale şi încă se speră că legea salarizării, trimisă în Parlament în 10 mai, va rezolva nemulţumirile finanţiştilor.

O altă problemă gravă a finanţiştilor botoşăneni este blocarea posturilor la nivelul Administraţiilor Financiare, ca atare încărcătura pe funcţionar este foarte mare. "Avem deficit de personal foarte mare, de şapte ani de zile, poate chiar mai mult, nu s-au mai făcut angajări. Pensionări au fost foarte multe, inclusiv pe caz de boală. Avem colegi care în timpul serviciului cedează. Anul trecut, o colegă a făcut accident vascular la ghişeu, chiar în faţa mea. Doamna s-a pensionat. O altă colegă este internată în spital cu TBC- lucrează la arhivă iar arhiva noastră este foarte veche. Suntem uzaţi fizic şi moral, suntem îmbătrâniţi, toate lucrările care erau repartizate pe toţi aceşti colegi ai noştri s-au restrâns, din 2009 noi am avut o Imprimerie, acum n-o mai avem. Noi punem în plic, lipim plicurile, punem la Poştă, confirmăm... Colegi de-ai noştri au plecat aseară la ora 21:00 pentru că au trebuit să recupereze cele două ore în care au protestat luni", spune Cătălina Caba.






 

 

Spune-ne opinia ta