Încă un PROTEST la Finanţe! Angajaţii întrerup joi lucrul şi cer demisia preşedintelui ANAF

Încă un PROTEST la Finanţe! Angajaţii întrerup joi lucrul şi cer demisia preşedintelui ANAF
Angajaţii din Direcţiile de Finanţe şi finanţiştii din primării întrerup, joi, lucrul între orele 11.00 şi 14.00, acuzând un comportament abuziv al preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi cerând demisia acestuia.

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex anunţă o acţiune de protest în faţa Ministerului Finanţelor şi ANAF, ce va avea loc joi, între orele 11.00 - 14.00. Pe perioada acţiunii desfăşurate în Bucureşti, finanţiştii din toată ţara vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.

Acţiunea, denumită "Marşul Demnităţii", este menită "să atragă atenţia asupra consecinţelor grave ale comportamentului abuziv al preşedintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ştefan Diaconu", se arată în comunicatul Sed Lex.

Reprezentanţii alianţei susţin că preşedintele ANAF se răzbună pe angajaţii care, în 3 noiembrie, au oprit lucrul, cerând majorarea salariilor şi reclamând că salariile celor din Ministerul de Finanţe şi ANAF au crescut printr-o Ordonanţă a Guvernului adoptată "pe ascuns".

Mai mult, reprezentanţii Sed Lex au mai arătat că preşedintele ANAF a dispus, chiar în timpul organizării examenelor de promovare a funcţionarilor publici din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice, schimbarea locurilor de desfăşurare şi a membrilor comisiei constituite cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi crearea unei comisii centralizate la nivel regional, încălcând flagrant prevederile HG nr. 611/2008 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.

Săptămâna trecută, funcţionarii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au întrerupt lucrul în semn de protest faţă de majorarea salariilor celor din Ministerul de Finanţe şi ANAF.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
171

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...