Un consilier judeţean cere explicaţii pentru "ruşinea" de la Zilele Eminescu

Un consilier judeţean vrea ca organizatorii Zilelor Eminescu să ofere explicaţii cu privire la ceea ce s-a petrecut la Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie.

Un consilier judeţean cere explicaţii pentru "ruşinea" de la Zilele Eminescu

Este vorba de momentul oferit de Medeea Iancu, care a lecturat pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" (de la Casa Tineretului) un poem cu cuvinte obscene, intrigând nu doar spectatorii prezenți la eveniment, ci și opinia publică.

Zilele Eminescu au fost organizate de Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale, Primăria Municipiului Botoşani şi Fundaţia Culturală "Hyperion-c.b." Botoşani. 

“Aş dori ca organizatorii Zilelor Eminescu să facă o informare scrisă şi publică privind evenimentul din 15 ianuarie de la Botoşani pentru care suntem luaţi în râs de către toată presa naţională, cu ceea ce s-a produs. Rog să fie prezentat de către organizatori conform afişului care încă este pe uşa de la intrarea în Consiliul Judeţean cei care folosesc banul public şi modul cum s-au implicat în organizarea acelui eveniment pentru a nu mai suferi vreodată o asemenea ruşine”, a spus consilierul judeţean Radu Anton în debutul şedinţei ordinare de joi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a cerut directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale să facă o informare.

“Putem face doar pe jumătate această informare pentru că şi Consiliul Judeţean şi Primăria Botoşani s-au ocupat de organizarea acestui eveniment. Vă rog să îi transmiteţi doamnei Cornelia Ciobanu să ne prezinte o informare”, a cerut preşedintele Consiliului Judeţean.

Reamintim că pe 15 ianuarie, în debutul Galei de decernare a Premiilor "Mihai Eminescu", au fost acordate premiile Editurii Cartea Românească, printre scriitorii premiați aflându-se și Medeea Iancu.  

 

Spune-ne opinia ta