Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

"Intenția mea nu a fost afectarea imaginii unui eveniment cu tradiție, a orașului, a organizatorilor, editurii sau publicului; tuturor acestora le cer scuze".

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

 Medeea Iancu  Foto: facebook/Medeea Iancu

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacției câteva cuvinte prin care cere scuze pentru lectura poemului care a intrigat nu doar spectatorii prezenți la eveniment, ci și opinia publică.

Prezentăm integral mesajul remis redacției de către poeta Medeea Iancu:
 
"Poezia și arta, în genere ar trebui să aducă o schimbare pozitivă în viețile noastre. Poezia chestionează adevărul și starea societății și datorită ei, printre multe altele, evoluăm ca indivizi și națiune. Poezia a fost folosită deseori ca protest, ea este un lucru viu și uneori incomod. 

Unul dintre versurile citate din poemul citit, aparține unui alt poet, Marius Ianuș. Lucrurile de care am fost acuzată, sînt tocmai acelea împotriva cărora protestez: violența, abuzul, vulgaritatea la care mulți dintre noi sîntem martori și victime, zilnic. 

Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului. Decizia de a lectura acel poem îmi aparține. Intenția mea nu a fost afectarea imaginii unui eveniment cu tradiție, a orașului, a organizatorilor, editurii sau publicului; tuturor acestora le cer scuze. 

Medeea IANCU"

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
181

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
128

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
179

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...