Medeea Iancu, sancționată după poemul citit pe scena de la Botoșani!

Prin versurile recitate în sala de spectacol a Casei Tineretului din municipiul Botoșani, în ziua de 15 ianuarie 2018, s-a constatat "încălcarea prevederilor art. 2, alin, 1, din Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice". 

Medeea Iancu, sancționată după poemul citit pe scena de la Botoșani!

Un scriitor a sesizat Administrația Prezidențială la doar câteva zile după ce, pe scena de la Botoșani, poeta Medeea Iancu a dat citire unui text feminist care a oripilat audiența și care a condus, apoi, la controverse în media națională. 

Administrația Prezidențială a redirecționat sesizarea către Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, care a formulat un răspuns în acest sens.

Astfel, adresa - care poartă semnătura șefului IPJ Botoșani, comisar de poliție Viorel Șerbănoiu, precum și a  comisarului șef de poliție Paul Iulian Tapalagă - face precizarea că, prin versurile recitate în sala de spectacol a Casei Tineretului din municipiul Botoșani, în ziua de 15 ianuarie 2018, s-a constatat "încălcarea prevederilor art. 2, alin, 1, din Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991, republicata, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice", articol care sancționează "săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări sau acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice".

Astfel, "față de persoana care a utilizat expresii vulgare a fost dispusă măsura sancționării contravenționale"

Adresa a fost remisă scriitorului Ionuț Caragea, cel care a sesizat Administrația Prezidențială, acesta făcând public răspunsul primit de la IPJ Botoșani. "Dragi prieteni, mai ţineţi minte postarea mea referitoare la prestaţia nulităţilor literare Medeea Iancu şi Călin Vlasie cu ocazia Premiilor Mihai Eminescu de la Botoşani? Iată că încă mai există lege şi dreptate. Aceasta este o victorie împotriva nulităţilor literare care îşi bat joc ţara noastră şi de valorile noastre naţionale", a scris Ionut Caragea. 

Ionuț Caragea este un scriitor în vârstă de 42 de ani, născut la Constanța, în prezent locuind în Oradea.

Reamintim că pe 15 ianuarie, în debutul Galei de decernare a Premiilor "Mihai Eminescu", au fost acordate premiile Editurii Cartea Românească, printre scriitorii premiați aflându-se și Medeea Iancu. În momentul în care Călin Vlasie, directorul Editurii cartea Românească, i-a înmânat premiul Medeea Iancu a dat citire unui poem care a stârnit indignarea spectatorilor. Evenimentul era transmis în direct pe internet.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
12

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
24

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
51

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...