Cătălin Flutur: "Numele poeților laureați, precum și valoarea de necontestat și prestigiul juraților, au făcut din acest premiu cea mai râvnită distincție literară"

Cătălin Flutur: "Numele poeților laureați, precum și valoarea de necontestat și prestigiul juraților, au făcut din acest premiu cea mai râvnită distincție literară"

Primarul Cătălin Flutur, în calitate de gazdă a evenimentului desfășurat luni seara, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, a oferit invitaților și publicului prezent în sală un discurs menit să pună în valoare nu doar Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, ajuns astăzi o adevărată instituție culturală a Botoșaniului și a României, dar și valoarea laureaților din edițiile de până acum. 

"Sunt onorat ca de fiecare dată, la 15 ianuarie, să găzduiesc, în numele Primăriei și al Consiliului Local Botoșani, acest important eveniment național. Onorat și plin de emoție, căutând cuvintele potrivite pentru a le adresa unor făuritori de cuvinte. Onorat și plin de emoție la prima manifestare de mare anvergură desfășurată în municipiul nostru din anul Centenarului Marii Uniri. Este cunoscut faptul că, de 27 de ani, acordăm la Botoșani cel mai renumit premiu literar din România, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, acordat unui poet român pentru întreaga sa operă. Datoria noastră față de poetul Mihai Eminescu, dar și față de urmașii lui cei mai valoroși, este aceea de a asigura toate condițiile pentru buna desfășurare a acestei instituții, care este Premiul Național", a rostit primarul Cătălin Flutur.

Edilul-șef al municipiului Botoșani a punctat faptul că moștenirea lăsată de Eminescu nu este doar cea scrisă de poet, ci și "valorile poeziei noastre de astăzi", prin poeții premiați și, astfel, recunoscuți de întreaga lume literară.  

"Numele poeților laureați de-a lungul celor 27 de ediții, precum și valoarea de necontestat și prestigiul juraților, au făcut din acest premiu cea mai râvnită distincție literară, ce se acordă din 1990 în România. Consecvența și seriozitatea cu care au tratat acest premiu Primăria Municipiul Botoșani și Consiliul Local, s-au adăugat la ceea ce a făcut juriul. Nici nu se putea ca într-o democrație râvnită atâția ani să nu ia ființă la Botoșani o asemenea instituție, care să pună în valoare ceea ce  fondul nostru cultural tradițional trebuia să aibă mai demult, din respect pentru poetul nostru național. Noi, Primăria Municipiului Botoșani, alături de Consiliul Local, am înțeles că moștenirea lăsată de Eminescu nu este numai opera lui, ci și valorile care s-au născut după ea, și cele de acum, valori ale poeziei noastre de astăzi. Astăzi vom afla numele celui de-al 27-lea poet care primește laurii acestui premiu, chiar de ziua poetului, în orașul în care el s-a născut acum 168 de ani, consacrată Zi Națională", a spus primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. 


 

     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
111

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
86

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
152

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...