Proiectul se va derula în parteneriat cu Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani, SOR - reprezentată de preşedinta societăţii, conf.univ. dr. Carmen Gache, de la Universitatea Al.I. Cuza Iaşi, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, APM Botoşani, Primăria comunei Coţuşca.
Iniţiatorii şi coordonatorii proiectului sunt prof. Otiliea Sandu, de la Grupul Şcolar Coţuşca, şi prof. dr. Gabriela Zbughin, de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani.
"Această temă - Natura-i supărată!, trebuie să fie un îndemn pentru protejarea naturii, a întregii populaţii mondiale. Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura", se precizează în proiect, care se va derula în perioada 15 aprilie 2010 – iunie 2011.
Obiectivul general al proiectului este formarea şi dezvoltarea unui mod de gândire ecologic în rândul elevilor, cadrelor didactice, comunităţii locale, prin organizarea de întâlniri informative cu aceşti subiecţi, cât şi prin întreprinderea unor activităţi concrete de ecologizare şi înfrumuseţare a mediului, urmărindu-se stabilirea conexiunilor dintre om şi mediu, conştientizarea rolului important pe care îl joacă un mediu curat în viaţa omului, formarea comportamentului ecologic elevilor şi comunitatii locale si sensibilizarea civică a indivizilor umani.
Implicaţi direct în acest proiect sunt elevii clasei a V-a A, Grupul Şcolar Coţuşca; elevii clasei a XI-a E, Grupul Şcolar Industrie Uşoară Botoşani, cadre didactice de la unităţile şcolare partenere, părinţi ai elevilor, dornici să susţină proiectul.
După lansarea proiectului, care a avut loc în Centrul de Documentare şi Informare de la Grupul Şcolar Coţuşca, a urmat o activitate practică de observare ornitologică la Balta Lată- Ghireni.
Conform celor menţioneate de coordonatorii acţiunii, proiectul va avea un impact deosebit asupra elevilor datorită utilizării metodelor interactive, a procedeelor tehnice de utilizare a aparaturii optice în determinarea avifaunei existente din zonele cercetate, a biodiversităţii existente.