IPS Teofan se afla astazi in Protopopiatul Darabani

IPS Teofan se afla astazi in Protopopiatul Darabani

 IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei  

Ieri, în parohia Talpa din Protopopiatul Dorohoi s-a desfăşurat conferinţa de primăvară prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

IPS Teofan a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Biserica "Sf. Treime". Preotul Constantin-Claudiu Oniciuc, de la parohia Cerviceşti, a prezentat referatul cu tema "Preotul şi enoriaşii săi, apărători şi mărturisitori ai dreptei credinţe".

"În parohia Cerviceşti, pe lângă faptul că biserica este nouă, a fost construită şi o casă socială în care ne-am putut desfăşura activitatea, adică să-i putem primi pe cei 87 de preoţi ai Protopopiatului Dorohoi. Întâlnirea noastră a fost un real succes pentru preoţi", a spus pentru Ziarul Lumina pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi.

Ieri după-amiază, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vizitat bisericile parohiilor Cândeşti, Pârâul Negru, Mihăileni şi Sinăuţi pentru a le oferi sfântul antimis.

Astăzi, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan va prezida întrunirea preoţilor din Protopopiatul Darabani, iar începând cu ora 16:00 va oferi sfântul antimis unor biserici din Protopopiatul Darabani, şi anume "Sf. Dimitrie" - Gârbeni, "Sf. Arhangheli" - Başeu Havârna şi "Înălţarea Domnului" - Havârna.

Următoarele conferinţe de primăvară programate în judeţul Botoşani, prezidate de IPS Tepfan, vor avea loc în luna mai, astfel:

Protopopiatul Botoşani, 17 mai 2010
Locaţia: Biserica Vovidenia din Botoşani
Conferenţiar: pr. Marius Babiuc, de la parohia Silişcani;


Protopopiatul Săveni, 18 mai 2010
Locaţia: parohia Drăguşeni
Conferenţiar: pr. Iulian Moisii, de la parohia Româneşti;


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
503

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
271

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
75

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...